Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
βρετανική αστυνομία
23:14 | 08/08/2022

Μεταξύ του 2018 και του 2020, περίπου 650 νέοι και νέες, από 10 ως 17 ετών, υποβλήθηκαν σε αυτό το είδος σωματικών ερευνών, σύμφωνα με τους αριθμούς που αποκάλυψε σήμερα. 

Η επίτροπος για την παιδική ηλικία στην Βρετανία εξέφρασε σήμερα την ανησυχία της μπροστά στο εύρος που έχει πάρει το γδύσιμο παιδιών από την αστυνομία για να υποβάλλονται σε σωματικές έρευνες στο Λονδίνο.

Διαβάστε επίσης

Η επιτροπή κατέγραψε 650 τέτοια περιστατικά σε δύο χρόνια στο Λονδίνο, στη μεγάλη πλειονότητά τους σε βάρος μαύρων εφήβων.

Μετά τον σάλο που ξεσήκωσε η σωματική έρευνα την οποία υπέστη το 2020 15χρονη μαύρη έφηβη, η «Children’s Commissioner» Ρέιτσελ ντε Σόουζα, αρμόδια για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, απαίτησε από τη Σκότλαντ Γιαρντ να της υποβάλει στατιστικές για το θέμα.

Μεταξύ του 2018 και του 2020, περίπου 650 νέοι και νέες, από 10 ως 17 ετών, υποβλήθηκαν σε αυτό το είδος σωματικών ερευνών, σύμφωνα με τους αριθμούς που αποκάλυψε σήμερα. 

Στο 23% των περιπτώσεων, οι σωματικές έρευνες έγιναν χωρίς παρουσία τρίτου ενηλίκου, παρότι αυτό είναι προϋπόθεση δυνάμει του νόμου, εξαιρουμένων μόνο εκτάκτων καταστάσεων.

Οι μισές και πλέον από τις έρευνες αυτές έγιναν χωρίς να υπάρξει καμία δίωξη, κάτι που οδήγησε την επίτροπο να εκτιμήσει ότι πιθανόν δεν ήταν «ούτε δικαιολογημένες, ούτε απαραίτητες σε όλες τις περιπτώσεις».

Αντιδρώντας, η αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε πως ήδη προώθησε αλλαγές, προκειμένου «τα παιδιά που υποβάλλονται σε αυτές τις πρακτικές να τυγχάνουν μεταχείρισης με τον προσήκοντα τρόπο και με σεβασμό», όπως είπε.

www.alfavita.gr

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis