Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2
18:00 | 28/07/2022

Για ανατροπή υπέρ της χώρας μας στους συσχετισμούς δυνάμεων με την Τουρκία σε ορισμένους τομείς, με έμφαση σε αυτόν της αεροπορίας, έκανε λόγο μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις”, ο Αρίστος Αριστοτέλους ειδικός σε θέματα άμυνας και στρατηγικής, επικεφαλής κυπριακού κέντρου στρατηγικών μελετών.

“Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας θα έχει μελλοντικά επιπτώσεις στις αμυντικές δυνατότητες της χώρας” παραδέχτηκε ο Λάμπρος Τζούμης αντιστράτηγος ε.α όπως και το γεγονός πως “κάθε χρόνο 10-12 χιλιάδες νέοι απαλλάσσονται της στρατιωτικής τους θητείας είτε για λόγους υγείας, είτε για λόγους ανυποταξίας.

Διαβάστε επίσης

Είναι μια ολόκληρη μεραρχία πλήρους πολεμικής συνθέσεως”επισήμανε.

“Παρατηρείται στασιμότητα στους εξοπλισμούς της Τουρκίας, με την εκδίωξή της από το πρόγραμμα των F-35, ένεκα της αγοράς των S-400 από την Ρωσία αλλά και λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στην αναβάθμιση των F-16. Σε αντίθεση με τη χώρα μας που ενισχύθηκε σε κρίσιμους τομείς, όπως στην αεροπορία και το ναυτικό, με τις βελτιώσεις που έγιναν” επισήμανε ο επικεφαλής κυπριακού κέντρου στρατηγικών μελετών Αρίστος Αριστοτέλους. Επιπλέον ανέδειξε ως κρίσιμο παράγοντα διαφοροποίησης τα προβλήματα που έχει η κάθε πλευρά στις ένοπλες δυνάμεις της.

“Οι δυνάμεις της Ελλάδας είναι συμπαγείς, υπάρχει μια ομοψυχία και η απειλή είναι συγκεκριμένη από ποια κατεύθυνση προέρχεται. Αντίθετα στην Τουρκία υπάρχουν αρκετά προβλήματα όσον αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό, που έχει και μειωθεί λόγω των εκκαθαρίσεων Ερντογάν” “Υπάρχει ανταγωνισμός όσον αφορά στους εξοπλισμούς μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας” ανέφερε.

“Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που ξοδεύει τεράστια ποσά σε εξοπλισμούς σε σχέση με το ΑΕΠ της. Έχει φτάσει έως και 3,65% του ΑΕΠ της το 2021” επισήμανε. Από στρατό ξηράς, αεροπορία και ναυτικό, εκεί που βλέπει ο Αρίστος Αριστοτέλους να γίνεται η μεγάλη ανατροπή υπέρ της Ελλάδος είναι η αεροπορία.

Πηγή:  ertnews.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis