Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
23:14 | 13/08/2022

Θερμό Αύγουστο βιώνει η κυβέρνηση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προσπαθεί να διαχειριστεί την κρίση και να κάνει damage control. Και ενώ στις αρχές του μήνα οι εκλογές έμοιαζαν μακρινές και ο Αύγουστος ήσυχος, τώρα το σκηνικό απέκτησε ρευστότητα και τα σενάρια για πρόωρες εκλογές επανέρχονται.

Ακόμη όμως και αν οι εκλογές γίνουν κανονικά στην ώρα τους, όπως είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, πολλοί είναι αυτή που επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει με το ίδιο σχήμα στις εκλογές.

Διαβάστε επίσης

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός γνωρίζει καλά πως πρέπει να μοιράσει ξανά τα χαρτιά και πέρα από οτιδήποτε άλλο πρέπει να εφαρμοστούν όλες οι μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί.

Εξάλλου πέρα από τη διαχείριση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων, ο χειμώνας που έρχεται αναμένεται βαρύς από πολλές απόψεις. Επομένως, όταν φτάσουμε στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές, η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι φρεσκαρισμένη και κυρίως λειτουργική.

Ματιές προς το κέντρο

Με αυτά τα δεδομένα, μια πρώτη υπόθεση είναι ότι αν πράγματι ο πρωθυπουργός προχωρήσει σε ανασχηματισμό ανάμεσα στον Δεκαπενταύγουστο και την ΔΕΘ, τότε σίγουρα θα πρέπει να επιδιωχθεί και άνοιγμα στο κεντρώο ακροατήριο αλλά και στη νεολαία. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια φαίνεται πως θα σταθεί ο νέος εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη Γιάννης Μπρατάκος, που μαζί με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη έχουν σαρώσει όλη την χώρα. Έχουν έρθει κοντά στην βάση του κόμματος όσο κανείς και άρα έχουν αφουγκραστεί τις αγωνίες και τις ανάγκες όχι μόνο των στελεχών της ΝΔ αλλά και γενικότερα των πολιτών.

Ένα άλλο ζητούμενο είναι πόσο σαρωτικός θα είναι αυτός ο ανασχηματισμός έτσι ώστε αν τελικά οι κάλπες γίνουν στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης να μπορεί να αντέξει το νέο σχήμα. Οι όποιες διορθωτικές κινήσεις επίσης δεν θα πρέπει να προκαλέσουν μεγάλο σοκ στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς ήδη οι αναταράξεις μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι πολλές. Υπάρχουν υπουργοί που έχουν έρεισμα στους πολίτες και το γνωρίζουν και έτσι τοποθετούνται σε εκείνη την κατηγορία που ονομάζουμε «αμετακίνητοι».

Καθοριστικό το επόμενο δεκαπενθήμερο

Το επόμενο δεκαπενθήμερο πάντως θα είναι καθοριστικό ακόμα και γι’ αυτό το θέμα καθώς ο χρόνος πλέον είναι λιγοστός έως την ΔΕΘ. Αν ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να πορευτεί με νέους συνεργάτες στο πλευρό του πολλοί θεωρούν ότι τώρα είναι η κατάλληλα συγκυρία έτσι ώστε να ενημερωθούν από τους προκατόχους τους και να μπορέσουν να προχωρήσουν στην υλοποίηση των εξαγγελιών της κυβέρνησης με τρόπο που θα είναι επωφελής φυσικά για τους πολίτες αλλά και για το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Γιώργος Ζαχάρης

Πηγή:  alphafreepress.gr

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis