Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 27/03/2021

Οι «Πυρήνες Άμεσης Δράσης – Οργάνωση Αναρχική Δράση» ανέλαβαν την ευθύνη για τρεις από τις εμπρηστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Θεσσαλονίκη.

Οι συγκεκριμένες επιθέσεις είχαν κοινό χαρακτηριστικό τον τρόπο και το μέσο δράσης. Και στα τρία χτυπήματα ο μηχανισμός τοποθετήθηκε μπροστά στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει ο στόχος και αποτελούνταν από γκαζάκια και μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό.

Ο συντάκτης της ανάληψης ευθύνης, που δημοσιεύτηκε σε αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα, διευκρινίζει ότι οι τρεις στόχοι των επιθέσεων αποτελούν εσωκομματικά στελέχη του μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο χτύπημα έγινε σε πολυκατοικία που διαμένει συνταξιούχος στρατιωτικός, ο δεύτερος μηχανισμός τοποθετήθηκε στο κατώφλι της οικίας ενός αστυνομικού και στην τρίτη περίπτωση τα γκαζάκια έσκασαν στην είσοδο πολυκατοικίας που μένει οικογένεια πολιτικών μηχανικών.

«Θα χτυπήσουμε τον καθέναν σας ξεχωριστά από τους υπουργούς, τους βουλευτές μέχρι και το πιο χαμηλό στέλεχος της Δεξιάς δράκας» αναφέρεται στην ανάληψη ευθύνης.

«Η αντίσταση στην κρατική βαρβαρότητα είναι ζήτημα κοινωνικής και ταξικής αναγκαιότητας. Είναι όμως και η ιστορική ευθύνη που βαραίνει τις πλάτες λιγοστών δυστυχώς. Όσων αδυνατούν να σιωπήσουν και μάχονται αταλάντευτα την προστυχιά. Και όπως έλεγε ο σύντροφος και μέλος του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα Χρήστος Τσιγαρίδας, …περιμένουμε από τους θεατές τουλάχιστον να ντρέπονται. Είναι αυτό το συναίσθημα πίστης και προσήλωσης στο δίκαιο της αντίστασης. Είναι το όραμα της κοινωνικής ανατροπής. Είναι η ζωή μας ολόκληρη που δε βολεύεται με λιγότερο ουρανό.

Ο αγώνας του συντρόφου Δημήτρη, αποτέλεσε το φυτίλι στην επιτάχυνση της έκρηξης των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. Όλοι μαζί σε πλατείες και γειτονιές, στους δρόμους, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία και τους χώρους εργασίας υψώνουμε μια συλλογική γροθιά φωνάζοντας πως ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο. Ένας χρόνος ατιμωρησίας της αμερικανοκίνητης φατριάς Μητσοτάκη, που κάνει ότι γουστάρει στις ζωές μας μέχρι να δώσει ένα τέλος, είναι αρκετός. Και η κοινωνική οργή που απλώνεται διάχυτα γύρω μας αποτελεί την καλύτερη ιαχή πολέμου. Θα πληρώσει ο καθένας σας ξεχωριστά την αθλιότητα που οικοδόμησε, απέναντι στις ζωές και τα συμφέροντα των καταπιεσμένων» τονίζουν οι πυρήνες άμεσης δράσης εξηγώντας γιατί τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς στις τρεις πολυκατοικίες.

Να σημειωθεί ότι η Οργάνωση Αναρχική Δράση, ένας από τους «Πυρήνες Άμεσης Δράσης», έχει αναλάβει την ευθύνη και για άλλα παρόμοια χτυπήματα που σημειώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Θεσσαλονίκη.

thestival.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis