Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:24 | 24/11/2015

Διαβάσε την πρόταση της Ένωσης Αξιωματικών Κομοτηνής

 

κ. Υπουργέ

κ. Γενικέ Γραμματέα

Τις τελευταίες εβδομάδες μετά από σχετική απόφαση της πολιτικής και φυσικής μας ηγεσίας, παρουσιάζεται στην έδρα κάθε Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης της χώρας, το προτεινόμενο μοντέλο του διοικητικού οργανογράμματος της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο προβλέπει σύμπτυξη των αστυνομικών υπηρεσιών και κατά συνέπεια μείωση των υφιστάμενων δομών, σε ποσοστό που κυμαίνεται από 25% έως 30% κατά περίπτωση.

Οι καταργήσεις ορισμένων υπηρεσιών αλλά και η συγχώνευση κάποιων άλλων, θα έχουν ως επακόλουθο την αντίστοιχη ως άνω ποσοστιαία μείωση των Διοικήσεων Αξ/κών και παράλληλα την αύξηση των ευθυνών και των τομέων αρμοδιότητας των Διοικητών υπηρεσιών του νέου οργανογράμματος της αναδιάρθρωσης.

Επιπρόσθετα, μετά την εφαρμογή του νέου μοντέλου και κατά το ίδιο ως άνω ποσοστό, θα μειωθούν οι σημερινοί δικαιούχοι του Επιδόματος Διοίκησης σε πανελλαδικό επίπεδο.

Κατά συνέπεια αυτών, η Ένωσή μας προτείνει την αναπροσαρμογή του Επιδόματος Διοίκησης και συγκεκριμένα την αύξηση του προβλεπόμενου χρηματικού ποσού σε πλήρη αντιστοιχία - συνάρτηση του ποσοστού μείωσης των διοικητικών δομών ένεκα της επικείμενης αναδιάρθρωσης.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρότασή μας δεν επιβαρύνει τον οικονομικό προϋπολογισμό του Υπουργείου μας, αφού κατ’ ουσίαν έχει ως κεντρική ιδέα την ανακατανομή του προβλεπόμενου κονδυλίου, σε μικρότερο πλέον αριθμό δικαιούχων και είναι καθόλα δίκαιη.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος

ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ Α΄

Ο Γεν. Γραμματέας

 ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ Β΄

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis