Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:14 | 01/12/2021

Τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το Skoda KAROQ ανανεώνεται και υιοθετεί την πιο σύγχρονη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας, καθώς αποκτά πληθώρα βιώσιμων υλικών στο εσωτερικό, νέες τεχνολογίες και αποδοτικούς κινητήρες.

Το μοντέλο πρωτοκυκλοφόρησε το 2017 και ήταν το δεύτερο SUV της τσέχικης αυτοκινητοβιομηχανίας. Ξεχωρίζει από τη φαρδύτερη, εξαγωνική πλέον μάσκα της Skoda, τους πιο λεπτούς και κομψούς προβολείς και πίσω φώτα, ενώ πολλές είναι οι μικρές σχεδιαστικές παρεμβάσεις που βελτιώνουν την αεροδυναμική του μοντέλου. O αεροδυναμικός συντελεστής Cd πλέον είναι 0,30, βελτιωμένος κατά 9%.

Τα επανασχεδιασμένα φώτα ημέρας, τα οποία τώρα χωρίζονται στα δύο, τονίζουν ακόμη περισσότερο τη δυναμική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Οι προβολείς είναι τεχνολογίας full-LED Matrix. Ουσιαστικά είναι δύο μονάδες LED διατεταγμένες η μία πάνω από την άλλη, για τη μεσαία και μεγάλη σκάλα και δημιουργούν ένα ξεχωριστό σύμπλεγμα τεσσάρων φώτων, με χαρακτηριστική φωτιστική υπογραφή στο σκοτάδι. Τα πίσω φώτα είναι στάνταρ full-LED ενώ σε κάποιες εκδόσεις διαθέτουν δυναμικά φλας.

Το νέο KAROQ έχει μήκος 4,390 μέτρα και πλάτος 1,841 μ. Το μεταξόνιο της προσθιοκίνητης έκδοσης είναι 2,638 μέτρα ενώ της τετρακίνητης 2,63 μέτρα. Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ είναι ίδια με το προηγούμενο μοντέλο, 521 λίτρα με τα καθίσματα στην προεπιλεγμένη θέση τους και 1.630 λίτρα όταν είναι αναδιπλωμένα.

Υπάρχουν πέντε αποδοτικοί κινητήρες από τη γενιά EVO του Volkswagen Group. Δύο πετρελαιοκινητήρες και τρεις βενζινοκινητήρες αποδίδουν ισχύ που κυμαίνεται από 110 ίππους έως 190 ίππους. Στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμοι σίγουρα αυτοί των 110 και 150 ίππων. Ο 2.0 TSI των 190 ίππων προορίζεται για το KAROQ SPORTLINE και αποκλειστικά με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Ο 2.0 TDI με ισχύ 150 ίππων διατίθεται με κίνηση στους εμπρός ή όλους τους τροχούς. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι είτε χειροκίνητο 6-σχέσεων είτε αυτόματο DSG, 7-σχέσεων.

Το μοντέλο διαθέτει πίνακα οργάνων «Virtual Cockpit» με μέγεθος 8 ή 10,25 ιντσών. Τα κορυφαία συστήματα Infotainment είναι ΜΙΒ τρίτης γενιάς και προσφέρουν χειρισμό μέσω οθόνης αφής. Σε επίπεδο συνδεσιμότητας, παρέχει πρόσβαση σε μια ευρεία γκάμα διαδικτυακών υπηρεσιών SKODA Connect. Υπάρχουν επίσης βελτιωμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και ασφάλειας, καθώς και έως και εννέα αερόσακοι. Στον βασικό εξοπλισμό ανήκει το Front Assist με Predictive Pedestrian Protectionκαι City Emergency Brake. Το μοντέλο αναμένεται στην Ελλάδα την ερχόμενη άνοιξη.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis