Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:45 | 10/01/2015

 

Το Ανεξάρτητο Σωματείο "Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Εξωτερικών Φρουρών Καταστημάτων Κράτησης" θέτουν εύλογα και αυτονόητα ερωτήματα, αλλά πολύ φοβόμαστε, εις ώτα μη ακουόντων.

Διαβάστε την ανακοίνωση.

"Τα πρόσφατα γεγονότα που οδήγησαν στην αποτροπή τρομοκρατικού χτυπήματος στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού ανέδειξαν δημόσια αυτή την φορά τα τεράστια προβλήματα ασφαλείας στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.

        Το ότι η φυλακή του Κορυδαλλού αποτελεί έναν από τους πιο πιθανούς στόχους μιας επίθεσης είναι δεδομένο. Αυτό όμως που δεν γίνεται κατανοητό είναι η αδιαφορία του Υπουργείου Δικαιοσύνης να επιλύσει τα προβλήματα που προκύπτουν από  τις ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομή, σύγχρονο  οπλισμό  και εκπαίδευση στην Εξωτερική Φρουρά Κορυδαλλού.
       Η σωματική και ψυχική εξουθένωση των εξωτερικών φρουρών του Κορυδαλλού με τα 30.000 οφειλόμενα ρεπό, με τα υπόλοιπα  οφειλόμενων αδειών παρελθόντων ετών και με την απλήρωτη εργασία στις υπερωρίες τους, στα πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου αλλά ακόμα και στα προς συμπλήρωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας τους, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το επίπεδο ασφάλειας στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.
     Η τοποθέτηση των υπαλλήλων της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας με διαδικασίες «εξπρές»,  δεν επέλυσε το πρόβλημα αφού οι ανάγκες ήταν και παραμένουν μεγάλες και αυξανόμενες με την ολοένα και μεγαλύτερη εισροή ασθενών κρατουμένων από την περιφέρεια προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής και προς το υποτιθέμενο νοσοκομείο κρατουμένων «Άγιος Παύλος», το οποίο δεν είναι σε θέση να περιθάλψει ούτε απλά περιστατικά, παραπέμποντάς τα στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση και την διασπορά της δύναμης της εξωτερικής φρουράς του Κορυδαλλού. Η δε ενίσχυση σε υποδομές ασφαλείας είναι υποτυπώδεις.

     Ακόμα και η ίδια η υπηρεσία παραμένει ακέφαλη δίχως δική της ιεραρχία με την αστυνομία να την διοικεί 15 χρόνια μετά την ίδρυσή της, με αξιωματικούς αποσπασμένους από διάφορες άλλες υπηρεσίες χωρίς την απαραίτητη γνώση του αντικειμένου.

      Μήπως τελικά, τόσο ο εξωτερικός φρουρός του Κορυδαλλού όσο και οι κάτοικοι της περιοχής  θεωρούνται «αναλώσιμοι»; Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης το Υπουργείο;

     Η απαίτηση για την ενίσχυση της Εξωτερικής Φρουράς του Κορυδαλλού σε προσωπικό, εκπαίδευση, μέσα και κονδύλια για οικονομική αποζημίωση,  δεν αποτελεί συνδικαλιστική διεκδίκηση αλλά αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας στον κρίσιμο τομέα της δημόσιας ασφάλειας."

 

Για το δ.σ.

Ο πρόεδρος Χρήστος Σωτήραλης  6973 497751

Ο γεν. γραμματέας Αριστείδης Γιαννόπαπας   6942 701491

 

bloko.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis