Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 03/05/2022

Ιδιαίτερα ανακουφιστική ήταν η υπογραφή της απόφασης από τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και Ελευθέριο Οικονόμου αντίστοιχα, σχετικά με την πρόσληψη 250 νέων Συνοριοφυλάκων στον Έβρο.


Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η έκδοση της σχετικής προκήρυξης από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ η όλη διαδικασία πρόσληψης και εκπαίδευσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου έτους.
Είναι μια απόφαση, που δίνει κουράγιο στους Συνοριοφύλακες, οι οποίοι εδώ και αρκετό καιρό είχαν επισημάνει την καθυστέρηση γύρω από το θέμα, ενώ τώρα βλέπουν να δρομολογούνται οι διαδικασίες.

Η σεζόν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Συνοριοφυλάκων, Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά, έχει ανοίξει. Οι ροές είναι πολλές, οι προκλήσεις καθημερινές, επισημαίνοντας ότι δεν περισσεύει κανείς.

Αυτοί οι 250 νέοι συνοριοφύλακες είναι πολύ χρήσιμοι, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, τώρα που οι πρώτοι συνάδελφοι, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει χρόνια υπηρεσίας θα ερωτηθούν αν θέλουν να συνεχίσουν ή να αποχωρήσουν από το Σώμα. Υπάρχει ένας αριθμός 20 περίπου ένστολων, που από τον Σεπτέμβριο θα έχουν το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν. Εδώ οι νέες προσλήψεις θα καλύψουν και τα κενά, που θα δημιουργηθούν από μια πιθανή αποχώριση τους.

Όπως διευκρίνισε υπήρχαν δυο αιτήματα, που είχαν προταθεί στους αρμοδίους αλλά δεν εισακούσθηκαν και αφορούσαν.
α)Την ξεχωριστή προκήρυξη 100 συνοριοφυλάκων για τις νευραλγικές υπηρεσίες ΠΡΟΚΕΚΑ και ΚΥΤ, ώστε να ενισχύονται οι περιπολίες στο ποτάμι, εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, καθώς και την κατά τόπους έξτρα μοριοδότηση, ώστε οι νέοι συνάδελφοι να μένουν στον τόπο, που καλούνται να υπηρετήσουν και όχι να διαμένουν σε μεγάλη απόσταση από την έδρα υπηρεσίας τους.

«Η ανάγκη είναι μεγάλη στην πρώτη γραμμή , κοντά στο ποτάμι μαζί με την ανάγκη να μεταφέρουμε στους νέους συναδέλφους την αγάπη και τον ρομαντισμό για την δουλειά τους, ώστε να προσφέρουν το μέγιστο και το καλύτερο των δυνατοτήτων τους» τόνισε με έμφαση ο κ. Γιαλαμάς.
Στην νέα προκήρυξη, ευχής έργο θα είναι να ισχύσει η μοριοδότιση των 5 μονάδων που αφορά παιδιά από τον Έβρο, καθώς και η αύξηση των ορίων ηλικίας στους υποψηφίους, κάτι που θα κρατήσει μακριά τους νέους ανθρώπους της περιοχής, από την ξενιτιά.

Πηγή:  ertnews.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis