Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:26 | 14/10/2020

Η πρόεδρος του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Μαρία Λεπενιώτη ανακοινώνει τις ποινές για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Δεκατρία χρόνια κάθειρξη στους έξι από τους επτά της εγκληματικής οργάνωσης και ισόβια, αλλά και πρόσκαιρη κάθειρξη, στον Γιώργο Ρουπακιά, αποφάσισε το δικαστήριο. Σύμφωνα με την απόφαση που ανακοίνωσε η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη, οι ποινές χωρίς τις συγχωνεύσεις είναι οι εξής:

Για τη διευθυντική ομάδα -Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Ιωάννης Λαγός, Ηλίας Κασιδιάδης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής- κάθειρξη δεκατριών ετών και επιπλέον ποινές για κάποιους από αυτούς για πλημμελήματα, καθώς και χρηματικές ποινές. Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος σε κάθειρξη δέκα ετών.

Στους πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για ένταξη -Αντώνιος Γρέγος, Ελένη Ζαρούλια, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Δημήτριος Κουκούτσης και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης- επιβλήθηκε κάθειρξη έξι ετών. Οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Νίκος Κούζηλος καταδικάστηκαν σε κάθειρξη επτά ετών.

Οι πρώην βουλευτές που έλαβαν ελαφρυντικό -Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Αβράμης-Αρβανίτης, Στάθης Μπούκουρας και Νίκος Μίχος- καταδικάστηκαν σε φυλάκιση πέντε ετών. Στους δύο τελευταίους επιβλήθηκαν και επιπλέον ποινές για πλημμελήματα.

 

Στους πυρηνάρχες Περάματος, Αναστάσιο Πανταζή, και Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, επιβλήθηκαν καθείρξεις οκτώ ετών και έξι ετών. Στο στέλεχος Ιωάννη Καζαντζόγλου επιβλήθηκε κάθειρξη οκτώ και έξι ετών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis