Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:25 | 25/11/2015

Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας, παρευρέθηκαν στη παρουσίαση του Σχεδίου Αναδιοργάνωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ.Δημήτριο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, τον Επιτελάρχη Αντιστράτηγο κ. Εμμανουήλ ΚΑΤΡΙΑΔΑΚΗ, τον Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος ΑντιστράτηγοΔημήτριο ΣΟΦΙΟ και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ηπείρου Υποστράτηγο κ.Γεώργιο ΚΑΡΑΪΤΣΗ.

Στη σημαντική αυτή εκδήλωση για την αστυνόμευση των Αρτινών πολιτών παρέστησαν η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κ. Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ , ο βουλευτής Άρτας κ. Γεώργιος ΣΤΥΛΙΟΣ, ο δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη κ. Περικλής ΜΙΓΔΟΣ, ο δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Μαρίνος ΓΑΡΝΕΛΗΣ, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Δ. Α. Άρτας Ταξίαρχος κ. Κων/νος ΣΚΟΥΜΑΣ και ο Υποδιευθυντής της Δ.Α. Άρτας Αστυνομικός Διευθυντής κ. Πάρις ΝΙΚΟΥ.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να επισημάνουμε με λύπη ότι δεν παρευρέθηκαν και άλλοι τοπικοί παράγοντες.Το σχέδιο αναδιοργάνωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας που αρχικά παρουσιάστηκε προέβλεπε τη λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας και του Αστυνομικού Τμήματος Βουργαρελίου, με αύξηση των τομέων αρμοδιότητας αντίστοιχα, αφού καταργείται το Αστυνομικό Τμήματος Περιφέρειας. Κατόπιν αντίδρασης του Δημάρχου Γεωργίου Καραϊσκάκη αποφασίστηκε η ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος με έδρα την Άνω Καλεντίνη. Οπότε στην Άρτα θα λειτουργούν, με την ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσης, τρία Αστυνομικά Τμήματα, το μικτό Αστυνομικό Τμήμα Βουργαρελίου με τομέα αρμοδιότητας το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, το μικτό Αστυνομικό Τμήμα Άνω Καλεντίνης με τομέα αρμοδιότητας το Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη και το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας με τομέα αρμοδιότητας το Δήμο Αρταίων και το Δήμου Νικολάου Σκουφά.

Επίσης θα περιμέναμε ο κανόνας του «κάθε Καλλικρατικός Δήμος και ένα Αστυνομικό Τμήμα», που ορθά ίσχυσε στους υπόλοιπους νομούς της Ηπείρου, να ισχύσει και στο Νομό μας, κάτι το οποίο όμως δυστυχώς, δεν συνέβη.

Από την Ένωση μας κρίνεται θετική η ίδρυση μικτού Αστυνομικού Τμήματος στην Ανω Καλεντίνη, καθώς ήταν και δική μας πρόταση, εφόσον όμως στελεχωθεί με το απαραίτητο αστυνομικό προσωπικό και τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Μόνο έτσι θα μπορέσει σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βουργαρελίου, να προσφέρει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, αφού θα υπάρχει συνεχής παρουσία αστυνομικών στο ορεινό τμήμα του Νομού μας.Το Αστυνομικό Τμήμα, το Τμήμα Ασφαλείας και το Τμήμα Τροχαίας Άρτας, θα έχουν πλέον ως περιοχή ευθύνης, τους Δήμους Αρταίων και Νικολάου Σκουφά, δήμους με μεγάλο πληθυσμό και γεωγραφική έκταση και αυξημένες απαιτήσεις, με αποτέλεσμα την ελλιπή αστυνόμευση λόγω των μειωμένων οργανικών θέσεων και του παλαιωμένου υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Σε μία δύσκολη εποχή όπου το έγκλημα συνεχώς ανακαλύπτει νέες μεθόδους και παίρνει το πιο σκληρό και βίαιο πρόσωπο , εμείς οι Αστυνομικοί και πολίτες αυτής της κοινωνίας , επιθυμούμε να μη γίνει καμία έκπτωση στην προστασία του πολίτη, αλλά να ληφθούν υπόψη οι γεωμορφολογικές ιδιομορφίες του Νομού μας, ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην πρόληψη παρά στην καταστολή.

 

http://epirusgate.blogspot.gr/

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis