Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:44 | 23/02/2022

Η κυβέρνηση για άλλη μία φορά έδειξε την αποτελεσματικότητα του επιτελικού κράτους. Την Παρασκευή 18 Φλεβάρη επιτέθηκε με δακρυγόνα και καταστολή, ενάντια σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, εργαζομένων και σωματείων, στους Δήμους, τις Περιφέρειες, και υγειονομικών, μπροστά από το Λογιστήριο του Κράτους. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση επιτίθεται με δακρυγόνα και καταστολή σε οποίον διαμαρτύρεται, αντιστέκεται, διεκδικεί τα δικαιώματά του, για καλύτερες συνθήκες εργασίας, καλύτερες αμοιβές. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν, για την περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος. Αυτό το “μεγάλο έγκλημα” έκαναν οι εργαζόμενοι στη καθαριότητα, οι οδοκαθαριστές, οι σχολικές καθαρίστριες, εργαζόμενοι στην Τοπική Διοίκηση, την Περιφέρεια, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, οι υγειονομικοί και άλλοι κλάδοι του δημοσίου.

Η κυβέρνηση αντί να δώσει λύση στα δίκαια αιτήματά τους, επιλέγει το δρόμο της καταστολής, των χημικών και δακρυγόνων. Οι εργαζόμενοι που διαμαρτύρονταν, χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ τρεις φορές με χημικά, χωρίς μάλιστα να προκληθούν, για να διαλυθεί η συγκέντρωση. Το αποτέλεσμα ήταν να γεμίσει όλη η Πανεπιστημίου με χημικά, που εκτός των άλλων, είχαν ως αποτέλεσμα να πρηστούν και να παραμορφωθούν τα πρόσωπα τουλάχιστον δύο εργαζόμενων, με έναν από αυτούς να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Να σκεφτεί κάθε συνάδελφος ότι και εμείς οι αστυνομικοί διεκδικούμε για τα δίκαια αιτήματά μας, ένα εκ των οποίων είναι η αναγνώριση του επικίνδυνου του επαγγέλματός μας. Και εμείς φωνάζουμε για το αυτονόητο. Να σκεφτούμε πώς μας αντιμετωπίζει η κάθε κυβέρνηση αδιαφορώντας για τα προβλήματα που μας απασχολούν.

Για μια ακόμα φορά η Πρωτοβουλία Αστυνομικών καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης για τη χρήση βίας και καταστολής απέναντι σε εργαζόμενους εργαλειοποιώντας μας. Εξ αιτίας μάλιστα των τραυματισμών από χημικά και δακρυγόνα, επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι πρέπει να σταματήσει στις διαδηλώσεις – πορείες και διαμαρτυρίες του λαού, που αγωνίζεται για το δίκιο του, η ρίψη δακρυγόνων, καπνογόνων, χημικών, οι χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.

Η αποστολή της αστυνομίας θα πρέπει να είναι μια, η πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος. Γι’ αυτό το λόγο ζητούμε την ενίσχυση με προσωπικό των Αστυνομικών Τμημάτων, των Τμημάτων Ασφαλείας, της Άμεσης Δράσης και άλλων Υπηρεσιών που δίνουν μάχη στην πρώτη γραμμή με το έγκλημα ενώ είναι δραματικά υποστελεχωμένες, με ανακατανομή προσωπικού από Υπηρεσίες που έχουν υπερπλεονάζον προσωπικό (ΔΑΕΕΒ, Επιτελεία, Επίσημα), καθώς και από ειδικές κατασταλτικές Υπηρεσίες (ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ).

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis