Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:51 | 26/02/2020

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Αχαϊας:

Η Ένωσή μας, καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση τετρακοσίων (400) περίπου ατόμων σε βάρος Αστυνομικών στα καταλύματα τους στην Χίο που έγινε σήμερα μεσημβρινές ώρες.

Όπως ενημερωνόμαστε πολίτες που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις κατευθύνθηκαν προς το ξενοδοχείο που διαμένουν και εκτός έλεγχου εισέβαλαν στα δωμάτια των Αστυνομικών, τους ξυλοκόπησαν και άρπαξαν προσωπικά τους αντικείμενα.

Αποτέλεσμα της επίθεσης είναι ο τραυματισμός οκτώ (8) Συναδέλφων μας, μεταξύ των οποίων τριών (3) Αστυνομικών που υπηρετούν στην Πάτρα και έχουν αποσπαστεί στο νησί και οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες διατάχθηκαν να δράσουν και ως ασπίδα απέναντι στο μαινόμενο πλήθος.

Η Ένωσή μας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στην οποία καταγγείλαμε το συμβάν, ενώ ήδη έχει ενημερωθεί ο νομικός μας σύμβουλος ώστε να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες.

Αναμένουμε έρευνα σε βάθος, άμεση σύλληψη των δραστών και την παραδειγματική τους τιμωρία αλλά και την τιμωρία οποιουδήποτε υπηρεσιακού παράγοντα θα αποδειχθεί ότι φέρει την οποιαδήποτε ευθύνη για αυτό το συμβάν.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματισθέντες.

Συναδέλφους μας, με τους οποίους επικοινωνήσαμε από την πρώτη στιγμή δηλώνοντας τους την αμέριστη στήριξη μας.

Κανείς δεν έχει το  ̈δικαίωμα ̈ να θέτει την ζωή κανενός εργαζόμενου Αστυνομικού σε κίνδυνο.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΑΛΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis