Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:14 | 03/05/2020

Τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει πως με θέληση και πίστη μπορεί να καταφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα η ομάδα του Α.Τ Ζαχάρως στην Νότια Ηλεία. Με τους ελάχιστους αστυνομικούς με προβληματικά οχήματα και πολλές φορές χωρίς καν οχήματα λόγο βλαβών καταφέρνει καίρια πλήγματα στην εγκληματικότητα της Νότιας Ηλείας και όχι μόνο.

Μετά τις τελευταίες επιτυχίες όπως η διαχείριση ομηρίας σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ηλείας στη Ζαχάρω, η εξιχνίαση πάνω από 20 υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών κυρίως στη περιοχή της Νέας Φιγαλείας συλλαμβάνοντας τα μέλη μιας εγκληματικής ομάδας που λυμαίνονταν την περιοχή, η εξιχνίαση διάρρηξης και κλοπής μεγάλου χρηματικού ποσού και κοσμημάτων στη περιοχή του Γιαννιτσοχωρίου και η σύλληψη των δραστών αλλά και η συνδρομή και πολύτιμη βοήθεια στη τελευταία σοβαρή υπόθεση εξιχνίασης ληστείας και βιασμού σε βάρος ηλικιωμένης στη Ζαχάρω Ηλείας, έρχεται να επιβεβαιώσει πως το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα βρίσκεται στο κομβικό σημείο μιας περιοχής που σε κάθε συμβάν ο αστυνομικός βρίσκεται πάντα δίπλα στους πολίτες.

Το συγκεκριμένο τμήμα καταφέρνει σοβαρές και μεγάλες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια στο τομέα της εγκληματικότητας, αποσκοπώντας στην ασφάλεια των πολιτών και κατοίκων του Δήμου Ζαχάρως - Φιγαλείας και όχι μόνο. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας έχει αποδώσει Συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Α.Τ.

Η νέα δημοτική αρχή καθώς και οι αρμόδιες διοικητικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ πρέπει να κινηθούν με προσοχή και σε συνεργασία να προωθήσουν τις ενέργειες για την αναβάθμιση του ΑΤ Ζαχάρως, ενός τμήματος που καλύπτει μια πολύ μεγάλη αστική περιοχή όπως η πόλη της Ζαχάρως και της Νέας Φιγαλείας αλλά και πάνω από 35 χωριά και οικισμούς σε ολόκληρη τη Νότια Ηλεία. Να εξευρεθεί νέος χώρος για τη στέγασή του αν ο συγκεκριμένος δεν πληρεί τις προδιαγραφές. Επίσης, θα πρέπει άμεσα να στηριχθεί με προσωπικό αλλά και με ένα καινούργιο περιπολικό καθώς τα οχήματα που διαθέτει το τμήμα είναι πεπαλαιωμένα ή και με χιλιάδες χιλιόμετρα.

Ειδικά όταν η περιοχή διαθέτει μεγάλα τουριστικά μνημεία όπως ο Καιάφας,η Νέδα, Αρχαιολογικοί Χώροι στη Φιγαλεία καθώς και Ιστορικά Μοναστήρια της περιοχής.

Επίσης θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο η περιοχή της Νέας Φιγαλείας να αποκτήσει το θεσμό του ''ΤΟΠΙΚΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥ'' θεσμός που ήδη δουλεύει σε πολλές περιοχής της Ελλάδας και μάλιστα με εξαιρετική επιτυχία, ενώ μέχρι και σήμερα θεωρείται εξαιρετική και με πολλά οφέλη η παρουσία της Κ.Α.Μ στα χωριά του δήμου.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis