Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ελικοπτερα
08:59 | 30/10/2022

Γέμισε ο τόπος με αμερικανικά ελικόπτερα», είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στον αμερικανό πρεσβευτή Τζορτζ Τσούνη, την ώρα που έφθαναν στον Βόλο καθ' οδόν προς τη Θάσο. Και πράγματι οι Αμερικανοί μετέφεραν μια βάση ελικοπτέρων μαζί με την 3η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού από την Πολωνία στο Στεφανοβίκειο και στον Βόλο.

Κάθε είδους ελικόπτερα από επιθετικά Apache (με τους φονιάδες των τανκς πυραύλων Hell Fire), μεταφορικά Chinook αλλά και BlackHawk πολλαπλών ρόλων, ακόμα και τα ανθυποβρυχιακά Romeo. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν αυτό οι Αμερικανοί, αλλά η τρίτη.

Διαβάστε επίσης

Η πρώτη ήταν πριν από τρία χρόνια όταν ήρθαν εδώ για να ξεχειμωνιάσουν από το κρύο της Πολωνίας που ήταν αναγκασμένοι, λόγω καιρικών συνθηκών να μην πετούν συχνά και ενθουσιάστηκαν με την Ελλάδα. Γιατί, όπως παρατηρεί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, στην Ελλάδα βρήκαν «πεδίο πολλαπλών αποστολών», ήτοι βουνά, κάμπους, πόλεις, θάλασσα, πεδιάδες, νησιά, βραχονησίδες κάτι που δεν είχαν, ούτε μπορούσαν ποτέ να φανταστούν ότι μπορεί να είχαν στην Πολωνία ή ακόμα σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης.

Η άφιξη αμερικανικών ελικοπτέρων είναι συνεχής στο Στεφανοβίκειο. Αλλα έρχονται με γιγαντιαία μεταγωγικά πλοία στο λιμάνι του Βόλου, άλλα όμως καταφθάνουν από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο οι Αμερικανοί το θεωρούν δεύτερη Σούδα ή «Σούδα του Βορρά». Δεκάδες ελικόπτερα (τουλάχιστον 150) αναμένεται ότι θα πηγαινοέρχονται σε αυτούς τους οκτώ μήνες από τη βάση στο Στεφανοβίκειο. Σε λίγες ημέρες δεν ...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου του Νίκου Χασαπόπουλου στην ιστοσελίδα tanea.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis