Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
16:49 | 04/07/2022

Η αναρχική ομάδα «Πυρήνες Άμεσης Δράσης» με κείμενό της σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις με εμπρηστικούς μηχανισμούς στα σπίτια του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Άρη Πορτοσάλτε και του γ.γ. της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Αττικής Ευάγγελου Μαντζιώρου.

Οι επιθέσεις με γκαζάκια έγιναν στα σπίτια στα Βριλήσσια και στο Περιστέρι, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στις εισόδους, ενώ στην περίπτωση του αξιωματικού της Αστυνομίας κάηκαν και οχήματα συγγενικών του προσώπων. Στο κείμενό της η αναρχική ομάδα υποστηρίζει ότι τα χτυπήματα έγιναν σε «ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη». 

Διαβάστε επίσης

Οι «Πυρήνες Άμεσης Δράσης» και στο παρελθόν έχουν βάλει στο στόχαστρό τους αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη, τον πρόεδρο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής Βασίλη Ντούμα και τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Δημήτρη Καμπουράκη.

Όλο το κείμενο της ανάληψης ευθύνης:

Οι Πυρήνες Άμεσης Δράσης αναλαμβάνουν τις εμπρηστικές επιθέσεις στις οικίες του γενικού γραμματέα της Ένωσης Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας Ευάγγελου Μαντζιώρου στις 2 Ιουνίου στο Περιστέρι και του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Άρη Πορτοσάλτε στις 14 Ιουνίου στα Βριλήσσια. Οι επιθέσεις μας έγιναν στα πλαίσια της στρατηγικής μας που εκφράζεται μέσα από το σύνθημα "Να αλλάξει στρατόπεδο ο φόβος". Εδώ και 1,5 χρόνο προσπαθούμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε να στοχοποιούμε πρόσωπα που από τη θέση τους στελεχώνουν τον ελληνικό καπιταλιστικό σχηματισμό. Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της αστυνομίας, μεγαλοδημοσιογράφοι, κυβερνητικά στελέχη, τεχνοκράτες που σχεδιάζουν την κυβερνητική πολιτική, δικαστές, έχουν μπει στο στόχαστρό μας. Παράλληλα έχουμε πραγματοποιήσει εμπρηστικές ενέργειες σε οικονομικούς και πολιτικούς στόχους. Η δράση μας έχει στόχο να στείλει ένα σαφές μήνυμα σε αυτά τα ανδρείκελα. Όσοι από τη θέση τους συμμετέχουν στην άγρια επίθεση που έχει εξαπολύσει ο καπιταλισμός σε όλες της πτυχές της ζωής μας είναι στο στόχαστρο των Πυρήνων Άμεσης Δράσης.

Οι απολογητικές δηλώσεις τους, ο τρόμος με τον οποίον πετάγονται από το κρεβάτι τους όταν ακούνε τις εκρήξεις των μηχανισμών που τοποθετούμε στα σπίτια τους, οι καταδικαστικές δηλώσεις των κομμάτων και των ΜΜΕ, δείχνουν ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Τα ενθαρρυντικά σχόλια από τους ανθρώπους μας, τους ανθρώπους της τάξης μας, είναι η δική μας δύναμη για να συνεχίσουμε. Μέσα από τις ενέργειες μας προσπαθούμε να διατηρήσουμε ζωντανή την παράδοση και την πρακτική της άμεσης δράσης. Να κάνουμε σαφές πως οι εχθροί μας έχουν όνομα και διεύθυνση. Να αποδείξουμε πως η δυναμική μας γίνεται μεγαλύτερη όταν γινόμαστε απρόβλεπτοι και να καλέσουμε και άλλους αγωνιστές και αγωνίστριες να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας.

Η επιλογή του ακροδεξιού νεοφιλελεύθερου πανελατζή και η στοχοποίησή του δεν έγινε ως αποτέλεσμα ενός θυμικού και μιας πηγαίας απέχθειας που προκαλεί η δημόσια παρουσία του. Ο Άρης Πορτοσάλτε σαν περσόνα συμπυκνώνει τις πιο ακραίες πτυχές του νεοφιλελεύθερου λόγου στη χώρα και με την τσιριχτή φωνή του προκαλεί και παρασύρει τα ευήκοα ώτα του νεοφιλελεύθερου ακροατήριου. Τα καθημερινά του λογύδρια δεν είναι η γνώμη ενός δημοσιογράφου, όπως εκείνος και όσοι λυπήθηκαν για την επίθεση στο σπίτι του θέλουν να πλασάρουν, αλλά η απόληξη του πολιτικού αποτυπώματος της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα στην αιχμή της παραγωγής σκέψης και λόγου της, τα ΜΜΕ. Σαν άλλος αρλεκίνος έχει πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο στο προσκήνιο της ακροδεξιάς προπαγάνδας και κάνει τη βρώμικη δουλειά που τα πολιτικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αποφεύγουν πολλές φορές.

Εκφράζει με τον πιο έντονο και ξεκάθαρο τρόπο τον ιδεολογικοπολιτικό βόθρο της νεοφιλελεύθερης δεξιάς στην Ελλάδα χωρίς τις μικροπολιτικές υπεκφυγές των κομματικών κολαούζων. Το κάνει μάλιστα μέσα στην αγκαλιά του ενημερωτικού ομίλου Αλαφούζου, με τον ΣΚΑΪ να αποτελεί τη βασική πατερίτσα του νεοφιλελεύθερου συντηρητισμού στην Ελλάδα και μια πρόθυμη κολυμβήθρα του Σιλωάμ για όλα εκείνα τα επιχειρηματικά συμφέροντα που πλέουν σε αρμονική κατεύθυνση  είτε με τον ίδιο τον όμιλο είτε με την κυβέρνηση. To παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Πορτοσάλτε, υποστηρίζοντας πως ο όμιλος του ΣΚΑΪ ακολουθεί το Αγγλοσαξωνικό πρότυπο, επιλέγοντας δηλαδή το πολιτικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για να εκπροσωπεί τα συμφέροντα του εφοπλιστή στον οποίο ανήκει ο ΣΚΑΪ. Αυτή ακριβώς η δήλωση επιβεβαιώνει τα λεγόμενά μας όταν αναλαμβάναμε την ευθύνη για την ενέργεια στο σπίτι του Καμπουράκη.

"Η ελευθερία του λόγου σε ό,τι αφορά τους δημοσιογράφους που εργάζονται στους μεγάλους τηλεοπτικούς ομίλους είναι η μεγαλύτερη απάτη και το γνωρίζουν αυτό άπαντες. Ελευθερία του λόγου στα ΜΜΕ είναι η υπεράσπιση των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων των ιδιοκτητών τους".

Ο Πορτοσάλτε και οι συμπαθούντες του μπορούν να στρουθοκαμηλίζουν όσο θέλουν. Για κάθε άνθρωπο που αντιλαμβάνεται ότι η βία δεν είναι μονοπώλιο του κράτους, το επόμενο πρωινό από την επίθεση στο σπίτι του συνοδεύτηκε με ένα ευχάριστο μειδίαμα. Η αλαζονεία προσφέρει μια ψευδαίσθηση κυριαρχίας και δύναμης που δεν μπορεί να αλλοιώσει κανείς. Τύποι σαν τον Πορτοσάλτε έχουν μεγάλο περίσσευμα από δαύτη. Από τη θέση που του προσφέρει το βήμα που διαθέτει, απλώνει καθημερινά το χυδαίο του χέρι σαν βοήθεια προς την κυβέρνηση και τα φιλικά προς αυτήν οικονομικά συμφέροντα και με το άλλο κουνάει το δάχτυλο προς κάθε κατεύθυνση που έχει το θράσος να μη συμμορφώνεται. Αλλά δεν μένει μόνο εκεί γιατί δεν του το επιτρέπει η αλαζονεία του. Βεβηλώνει τη μνήμη νεκρών, απαξιώνει κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες με βδελυρά λογύδρια, ψεύδεται οικτρά και χωρίς καμιά ντροπή υπερασπιζόμενος την ανελέητη ταξική αφαίμαξη των πιο φτωχών κοινωνικών στρωμάτων και της τρομοκράτησής τους από τους ένστολους ομοϊδεάτες του.

Οι δεξιές κλαίουσες για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του μίλησαν ακόμα μια φορά για τρομοκρατία στην ελευθερία του λόγου. Τους απαντάμε: Η επίθεση αυτή ναι μετέφερε τον φόβο στο στρατόπεδό τους έστω και για λίγο. Σε ένα μισητό στέλεχος του πολυεπίπεδου οικοδομήματος που έχουν χτίσει στις πλάτες μας ώστε να μην μπορούμε να τις ορθώσουμε. Τους απαντάμε, επίσης, ότι η ενέργεια αυτή ήταν δίκαιη και έγινε πράξη.

Η επίθεση στο σπίτι του Πορτοσάλτε είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αδικοχαμένου διανομέα πριν δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη, που τόλμησε αυτός ο γελοίος να τον πιάσει στο στόμα του.

Είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου που ο ίδιος ο Πορτοσάλτε ως άλλος τηλεεισαγγελέας δίκασε και καταδίκασε από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας του.

Είναι αφιερωμένη σε όλους τους πυρόπληκτους από τις πυρκαγιές του προηγούμενου καλοκαιριού στη Βόρεια Εύβοια και στην Αττική. Ώστε να μην ξανατολμήσει να παίξει με τον πόνο όσων δοκιμάστηκαν από την εγκληματική και δολοφονική διαχείριση της κυβέρνησης στις πυρκαγιές και να τους κουνά υποτιμητικά το δάχτυλο. Ελπίζουμε ο ίδιος να έχει ασφαλίσει το σπίτι του γιατί τα ρίσκα του επαγγέλματος του παραμένουν υπαρκτά.

Η επίθεση αυτή ήταν ένα μήνυμα για να μάθει να δαγκώνει τη γλώσσα του όταν αναφέρεται ειρωνικά στους αγώνες των εκπαιδευτικών και κάθε άλλης αγωνιζόμενης δύναμης. Οι μάχες που έχουν δώσει και δίνουν τα εργατικά - αντικαπιταλιστικά κινήματα για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα δεν αρμόζουν στο βρώμικο στόμα του. Η επίθεση στον Πορτοσάλτε ήταν δίκαιη ώστε να κατανοήσει ότι η βία της φτώχειας και της ανέχειας που βιώνουν όσοι τα βγάζουν πέρα με 500 ευρώ και σύμφωνα με τον ίδιο δεν χρειάζονται ούτε αμάξι ούτε βενζίνη, απαντιέται μόνο έτσι. Ανήκουμε κ εμείς σ' αυτούς και του δηλώνουμε ότι παρά την αύξηση των τιμών της βενζίνης, εκείνη που αγοράστηκε για να το τοποθετηθεί στον μηχανισμό και μετά στο σπίτι του άξιζε μέχρι λεπτού. Ας το πάρει σαν μάθημα. Τίποτα δεν μένει αναπάντητο.

Στις διαμαρτυρίες του ότι πια δεν απολάμβανε αστυνομικής φύλαξης καθώς δεν έβγαιναν οι βάρδιες των αστυνομικών, αλλά και τις παραινέσεις των υπόλοιπων κομματικών πανελατζήδων για αστυνομική φύλαξη τόσο του ιδίου, όσο και άλλων δημοσιογράφων του ομίλου ΣΚΑΪ λόγω των επιθέσεών μας, καταθέτουμε τη δική μας πρόταση. Να είστε συνεπής ως προς τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία σας και να προσλάβετε ιδιωτικές εταιρείες security. Εφόσον οι απαντήσεις σας σε όλα τα κοινωνικά ζητήματα είναι περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις και περικοπές κρατικών δαπανών από κοινωνικές πολιτικές για τα φτωχά κοινωνικά στρώματα, σας καλούμε να μη βάλετε χέρι στα χρήματα των φορολογούμενων για τις δικές σας ατομικές ανάγκες, αλλά να ζητήσετε μια μικρή αύξηση από τον Αλαφούζο που σας πληρώνει για να καλύψετε ιδιωτικά τα έξοδα της φύλαξής σας.

Η επίθεσή μας στο σπίτι του γενικού γραμματέα της Ένωσης Αξιωματικών και η πυρπόληση του οχήματός του είναι μια ενέργεια αντιποίνων στην κρατική τρομοκρατία και την καταστολή. Αποτελεί πολιτική μας επιλογή να στοχοποιούμε με κάθε ευκαιρία υψηλόβαθμους αστυνομικούς και συνδικαλιστές της αστυνομίας με δημόσιο βήμα που είτε βρίσκονται ακόμα στο σώμα είτε έχουν συνταξιοδοτηθεί και είναι γνωστοί για τα κατορθώματα τους. Είναι η ελάχιστη απάντηση στην κατασταλτική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε σειρά ζητημάτων που απασχολούν τη δημόσια σφαίρα. Είναι η απάντησή μας στην πρόθεσή τους να εφαρμόσουν τον νόμο περί Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Είναι η απάντησή μας στη δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη, από τους μπάτσους. Είναι η απάντησή μας στην εφαρμογή του κατάπτυστου νόμου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Όσον αφορά τον συγκεκριμένο "συνδικαλιστή", αλλά και τους αντίστοιχους που έχουμε στοχοποιήσει στο παρελθόν, δεν χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε καθώς έχουμε αναφερθεί εκτενώς σε προηγούμενα κείμενα μας για τον απεχθή τους ρόλο. Αυτό που θα θέλαμε να τονίσουμε είναι πως οι "συνδικαλιστές" της αστυνομίας, όπως το συγκεκριμένο σκουπίδι, παίζουν ένα συγκεκριμένο ρόλο στο οικοδόμημα που περιγράφεται ως αστυνομικό σύμπλεγμα. Η δουλεία τους είναι μέσα από τον θεσμικό τους ρόλο, αλλά και την προβολή που απολαμβάνουν από τα ΜΜΕ, να ζητάνε την εφαρμογή ακόμα πιο σκληρών μέτρων, ακόμα πιο κατασταλτικών νομοθεσιών, ακόμα μεγαλύτερη ασυδοσία των αστυνομικών οργάνων.

Ο λόγος λοιπόν που βρίσκονται στο στόχαστρό μας με τέτοια συχνότητα είναι ακριβώς αυτός. Είναι διότι αποτελούν τα προβεβλημένα στελέχη του αστυνομικού μηχανισμού που ζητούν εν ολίγοις τη μετατροπή της κοινωνίας σε μια αστυνομική αποικία όπου όλα θα καθορίζονται, όλα θα ελέγχονται και θα διευθετούνται από τους ίδιους και την ηγεσία τους. Όπου για όλα τα ζητήματα η απάντηση θα είναι καταστολή, έλεγχος, αστυνομοκρατία. Όπου θα εξασκούν το ανήθικο επάγγελμά τους χωρίς ίχνος περιορισμού, χωρίς να λογοδοτούν σε τίποτα και σε κανέναν. Η απάντηση που επιλέγουμε εμείς να δώσουμε μέσω της στοχοποίησής τους, πέρα από τη μεταφορά του φόβου στο δικό τους στρατόπεδο έστω και στιγμιαία, εντάσσεται και σε μια συνολικότερη ριζοσπαστική πολιτική αντίληψη. Σε μια αντίληψη που εντάσσει τον αγώνα ενάντια στην κρατική καταστολή μέσα στον συνολικότερο αγώνα για την καταστροφή της ίδιας της μήτρας της, δηλαδή το καπιταλιστικό σύστημα. Ο αγώνας για περισσότερες ανάσες στο ασφυκτικό καπιταλιστικό περιβάλλον ή θα είναι ριζοσπαστικός και θα έχει ως στόχο την ανατροπή του συστήματος ή θα δίνει άλλοθι στο παραμύθι περί καπιταλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο. Ένα παραμύθι που ενώ κάποτε μπορούσε να "παρασύρει" τους αδαείς, στις μέρες μας φαντάζει μια μακρινή και επικίνδυνη ουτοπία.

Τις ημέρες που πραγματοποιήσαμε τις ενέργειές μας, βρίσκεται σε εξέλιξη ένας σκληρός και επίπονος αγώνας από τον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη. Ο Μιχαηλίδης βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 23 Μαΐου με σκοπό την αποφυλάκισή του. Μια αποφυλάκιση που δικαιούται εδώ και 6 μήνες, μετά από 8,5 χρόνια εγκλεισμού του στα "σωφρονιστικά" ιδρύματα. Είναι ένας αγώνας που βάζει στο στόχαστρο το καθεστώς εξαίρεσης στους πολιτικούς κρατούμενους. Ένα καθεστώς που επεκτείνεται σε όλους τους απείθαρχους κρατούμενους μέσω της συλλογιστικής ότι κρίνονται ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων σε ένα αόριστο μέλλον. Στοχεύουμε στην άρση του καθεστώτος σιωπής γύρω από την απεργία πείνας του Μιχαηλίδη που έχει σκοπό την εξόντωση του χωρίς την ανάπτυξη κοινωνικών αντιδράσεων που θα την αποτρέψουν. Το σώμα του απεργού πείνας είναι ένα οδόφραγμα και αγωνιζόμαστε από κοινού μαζί του για την ικανοποίηση του αιτήματος του. Απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση του ώστε να δοθεί ένα τέλος στον βασανισμό του πριν προκληθούν ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία του. Ενάντια στα δικαστικά πραξικοπήματα και τις κρατικές μεθοδεύσεις που διατηρούν στη φυλακή απεργούς πείνας πολιτικούς κρατούμενους, ενώ αποφυλακίζουν και συγκαλύπτουν με συνοπτικές διαδικασίες αμετανόητους μπάτσους δολοφόνους και βιαστές της υψηλής κοινωνίας.

Αλληλεγγύη στο μέλος της Οργάνωσης Αναρχική Δράση Θάνο Χατζηαγγέλου και στην αναρχική Γεωργία Βούλγαρη που πραγματοποίησαν μια εβδομάδα απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον σύντροφο Γιάννη Μιχαηλίδη. Άμεση απελευθέρωση του Πάνου Καλαϊτζή που βρίσκεται στη φυλακή εξαιτίας των κοινωνικών του σχέσεων.

Αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους Βαγγέλη Σταθόπουλο και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη που δικάζονται στο εφετείο Αθηνών για την υπόθεση οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας. Παλεύουμε για την απελευθέρωση του Βαγγέλη από τη σκευωρία που του έστησε η αντιτρομοκρατική και στηρίζουμε την υπεράσπιση της επαναστατικής πάλης μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Αλληλεγγύη στον Φώτη Δ. και στον Ιάσωνα Ρ. που βρίσκονται προφυλακισμένοι, κατηγορούμενοι για την επίθεση στην Τροχαία του Πειραιά.

Αλληλεγγύη στο μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα που τις αρνούνται τη χορήγηση της τακτικής άδειας που δικαιούται εξαιτίας της συμβολής της στην επαναστατική θεωρία μέσω της έκδοσης βιβλίων.

Αλληλεγγύη σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους με μακροχρόνιες ποινές ανά τον κόσμο.

Πυρήνες Άμεσης Δράσης

zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis