Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:59 | 16/12/2014

 

Το σύγχρονο καθεστώς έκτακτης ανάγκης θέλωντας να διατηρήσει την υπόστασή του, επιχειρεί με κεντρικό άξονα το δόγμα της μηδενικής ανοχής και της καταστολής, σε οποιονδήποτε αμφισβητεί την υποτιθέμενη παντοδυναμία του, να τσακίσει κάθε μορφής αντίστασης σ'ένα κοινωνικό περιβάλλον που βρίσκεται υπ'ατμόν.
    Χαρακτηριστικά παραδείγματα της τελευταίας περιόδου αποτελούν η καταστολή όλων των μορφών κινητοποιήσεων όπως οι μαθητικές καταλήψεις, οι κινητοποιήσεις των ΑΜΕΑ  που χτυπήθηκαν από τα ένστολα καθάρματα των ΜΑΤ,οι παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους για την προάσπιση της κυριακάτικης αργίας, οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας - καθεστώς στρατιωτικού νόμου, που επιβάλλεται σαν μια μόνιμη συνθήκη στην περιοχή των Εξαρχείων, φθάνοντας μέχρι την απόπειρα δολοφονίας του αναρχικού κρατούμενου Ν.Ρωμανού, ο οποίος βρισκόταν σε απεργεία πείνας διεκδικώντας τις εκπαιδευτικές του άδειες.
    Δεν θα μπορούσαν φυσικά, από αυτό το κρεσέντο της καταστολής να λείπουν κι οι φοιτητικές κινητοποιήσεις στους πανεπιστημιακούς χώρους, ερχόμενες αντιμέτωπες με τον ιδανικότερο εκφραστή του δόγματος της μηδενικής ανοχής "κύριο" Κ.Φορτσάκη. Το lock-out ενόψει του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η μόνιμη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έξω από τις σχολές του κέντρου της Αθήνας, η προσπάθεια δημιουργίας αποστειρωμένης ζώνης με την παρουσία ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης και του face control, ενσαρκώνουν την προσπάθεια εγκαθίδρυσης του ακραίου-φασιστικού νεοφιλελεύθερου μοντέλου διακυβέρνησης, που προωθεί το συγκεκριμένο πολιτικό μπλοκ έχοντας τα ηνία της χώρας.
    Άλλωστε, ο τακτικός αρθρογράφος του συγκροτήματος της Καθημερινής, Κ.Φορτσάκης, ονειρεύεται ένα πανεπιστήμιο, το οποίο θα είναι όργανο ιδιωτικών εταιρειών, που θα χρηματοδοτούν τις σπουδές προς όφελός τους, διαπλεκόμενες με "πρόθυμους" καθηγητές μέσω οικονομικών ανταλλαγμάτων από τα ερευνητικά προγράμματα κ.α., ενός μονόπλευρου ακαδημαϊκού προσανατολισμού για τη δημιουργία πειθήνιων όντων ως τυφλοί εκτελεστές των επιταγών του Κεφαλαίου. Κι όλα αυτά πραγματωμένα μέσα σε ένα οργουελιανό περιβάλλον ασφάλειας κι ελέγχου.
    Ο κατάλληλος άνθρωπος, λοιπόν, στην κατάλληλη θέση, ως πρύτανης πλέον του ΕΚΠΑ, έχει το ανάλογο πλούσιο παρελθόν και για αυτούς τους λόγους επιλέχθηκε με τις ευλογίες σύσσωμης της συγκυβέρνησης. Διατηρώντας μια δικηγορική εταιρεία με την επωνυμια FDMA αυτός κι οι συνεργάτες του Διακόπουλος, Μυλωνογιάννης,  εμπλέκονται στις αγοραπωλησίες των ελληνικών αμυντικών συστημάτων, στα προγράμματα των TOR M-1, στις μίζες των υποβρυχίων έχοντας τη διπλή ιδιότητα ως νομικοί σύμβουλοι των εταιρειών, που σχετίζονται με τις αγοραπωλησίες, αλλά και του δημοσίου συμφέροντος. Φυσικά, όπως δήλωσαν, τίποτα δε θεωρούσαν μεμπτόν...
    Γι'αυτό κι εμείς, στεκόμενοι εχθρικά απέναντι σ'αυτο το διαμορφωμένο περιβάλλον, αποφασίσαμε να επιτεθούμε σ'ενα απο τα παραρτήματα της εν λόγω εταιρείας, την Δευτέρα 09/12, στην οδό Νικηφόρου Λύτρα, στο Μαρούσι, πυρπολώντας πολυτελές όχημα, που βρισκόταν στο προαύλιο αυτής. Η παθητικότητα κι η μεμψιμοιρία δε βοηθούν τους αγώνες κι αυτός ας το γνωρίζουν καλα ΑΠΑΝΤΕΣ.
    
    Αγώνας με όλα τα μέσα, γιατί μόνο ο συνδυασμός πολλών μορφών πάλης, αλληλοσυμπληρούμενων κι όχι αλληλοσυγκρουόμενων, επιφέρει τα επιθυμητά πλήγματα στο καθεστώς.

    Αλληλεγγύη στους αγώνες, που διαρκώς ξεπηδούν σ'αυτούς τους χαλεπούς καιρούς της Δημοκρατίας.

ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ...

Υ.Γ.1: Η Δημοκρατία κι ο κοινοβουλευτισμός δεν αντιμετωπίζονται με "τακτικούς ελιγμούς", που υποτίθεται πως φέρνουν τη νίκη, αλλά με συνεχή και συνεπή ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, μιας και ως γνωστόν ο ανήφορος δεν έχει τέλος...
Υ.Γ2: Είναι αυτονόητοι οι χαιρετισμοί μας στις ομάδες συντρόφων, οι οποίες με συνεχείς και πολύμορφες δράσεις, αναπτύσσουν ένα περιβάλλον αποσταθεροποίησης και μάλιστα με αυξανόμενη ένταση. Αυτές ειναι που φοβάται το καθεστώς κι ευελπιστούμε να συνεχιστούν αμείωτες...

    ΕΤΣΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ...

Αμετανόητα "θρασίμια" της Μαχητικής Αναρχίας και του Κομμουνισμού

athens.indymedia.org

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis