Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΔΙΑΣ
11:32 | 30/05/2022

(Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία») 

Επιμέλεια: ΚΥΡΙΑΚΑΚΟΣ Παναγιώτης, ΒΙΔΑΛΗΣ Ιωάννης ,ΒΛΑΧΟΣ Αντώνιος, ΜΙΧΑΛΑΚΑΣ Παναγιώτης, ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ Βασίλειος, ΠΑΠΑΝΔΡΙΑΝΟΣ Αλέξανδρος, ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Γεώργιος, ΠΕΛΕΚΗΣ Θεόδωρος, ΣΑΜΙΩΤΗΣ Αναστάσιος        

Η στήλη αυτή έχει σκοπό την καταγραφή των όσων έχουν γίνει στην υπηρεσία μας στο χρονικό διάστημα μεταξύ της έκδοσης των φύλλων «Σύγχρονη Αστυνομία». Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε προς όλους τόσο τα εργασιακά μας προβλήματα όσο και την προσφορά μας στην αποστολή και την καθημερινή μάχη με την εγκληματικότητα που δίνει η ΕΛ.ΑΣ.

Σημείο αναφοράς στον καθημερινό μας αγώνα για την καλυτέρευση των εργασιακών συνθηκών στην Άμεση δράση δεν είναι άλλο από το Προεδρικό διάταγμα 22/2022 όπου με το άρθρο 3 καταργεί τις διατάξεις  του Π.Δ. 7/2017 όσον αφορά την Ά Υποδιεύθυνση Περιπολικών.

Μπορεί τόσα χρόνια να είχαμε καταφέρει με συνεχείς παρεμβάσεις του προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Αθηνών να παραμείνει ανενεργή η εφαρμογή του Π.Δ.7/2017 το οποίο ουσιαστικά αν εφαρμοζόταν η Άμεση Δράση όπως την γνωρίζουν άπαντες, ουσιαστικά θα διαλυόταν.

Μη εφησυχασμένη όμως η Ένωση Αθηνών, και προκειμένου να βρεθούν όλοι προ δυσάρεστων εκπλήξεων σε περίπτωση που με μία ουσιαστικά εντολή θα μπορούσε να ζητηθεί η πιστή εφαρμογή των διατάξεων του παλιού Προεδρικού διατάγματος , διατηρούσε το ζήτημα στα κορυφαία διεκδικητικά πλαίσια με ταυτόχρονη συμβολή της Π.Ο.ΑΣ.Υ και συνεχείς συναντήσεις με την εκάστοτε πολιτική και φυσική ηγεσία.

Κάνοντας λοιπόν ουσιαστικά μια νέα αρχή η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής θα οργανωθεί με τρόπο ορθολογικό και θα αποκτήσει ξανά το «100» την αίγλη που του αξίζει, αφού επικεντρώνεται στην αδιάκοπη παροχή υπηρεσιών ασφαλείας προς τους πολίτες, στην άμεση επέμβαση στα συμβάντα αστυνομικής φύσεως, στη συνεχή περιπολία για την εξασφάλιση της δημόσιας τάξης, καθώς και στην παροχή ειδικής υποστήριξης στις λοιπές Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τον καθρέφτη της ΕΛ.ΑΣ. προς την κοινωνία.

 Στις υπόλοιπες δράσεις των αντιπροσώπων μας και του προεδρείου της Ε.ΑΣ.Υ.Α αξίζει να αναφερθεί η απαίτηση της σύστασης συμβούλιου μεταθέσεων της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης όπως άλλωστε αντίστοιχα συμβούλια υπάρχουν σε όλες τις Διευθύνσεις. Συμμετέχοντας δια αντιπροσώπου της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών στο ανωτέρω συμβούλιο θα αποτελέσει ασπίδα έναντι οποιονδήποτε αδικιών σε τοποθετήσεις και μεταθέσεις. Το ανωτέρω αίτημα εκτός από θεμιτό και σύννομο βρίσκει την φυσική ηγεσία ένα βήμα πριν την πραγματοποίηση του και την δικαίωση του καθημερινού αγώνα μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των υπηρετούντων στην Άμεση Δράση.

Παράλληλα πολλές περιπτώσεις συνδρομής σημειώθηκαν από τα πληρώματα των περιπολικών , τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και την ομάδα «Ζ» στο τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στους δρόμους  λόγω χιονόπτωσης στην Αττική  οι οποίες  προβλήθηκαν εκτενώς από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αποσπώντας θετικά σχόλια, και επιβραβεύθηκαν από την φυσική ηγεσία με την μορφή επαίνων σε ειδική ξεχωριστή τελετή.

Τέλος σχετικά με το ζήτημα έγκαιρης επισκευής των οχημάτων με την συμβολή της διοίκησης της Υπηρεσία μας καταφέραμε σαν αποτέλεσμα την ταυτόχρονη ενασχόληση με την επισκευή των οχημάτων και μηχανών και στην ΔΙ.ΤΕ.ΝΕ στην Αμυγδαλέζα αλλά και σε ιδιωτικά συνεργεία όπου κρίνεται αναγκαίο συνδράμοντας την ομαλή λειτουργία της Υπηρεσίας μας.

Στο 32ο Συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ δώσαμε για ακόμη μια φορά δυναμικό παρών όπου συζητήσαμε με τα θεσμικά όργανα του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού μας οργάνου σχετικά με τα προβλήματα που απασχολούν την Υπηρεσία μας και προτείναμε λύσεις που πρέπει να προωθηθούν αρμοδίως από την Π.Ο.ΑΣ.Υ με το νεοεκλεγέν προεδρείο.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας δυναμικά σύσσωμοι όπως το κάνουμε τα τελευταία χρόνια προκειμένου να βελτιώσουμε τις εργασιακές συνθήκες των αστυνομικών που υπηρετούν στην Άμεση Δράση.

Η ισχύς εν τη ενώσει

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis