Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:19 | 25/12/2021

Επιμέλεια: ΚΥΡΙΑΚΑΚΟΣ Παναγιώτης, ΒΙΔΑΛΗΣ Ιωάννης ,ΒΛΑΧΟΣ Αντώνιος, ΜΙΧΑΛΑΚΑΣ Παναγιώτης, ΠΑΓΑΝΗΣ Χαράλαμπος, ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ Βασίλειος, ΠΑΠΑΝΔΡΙΑΝΟΣ Αλέξανδρος, ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Γεώργιος, ΠΕΛΕΚΗΣ Θεόδωρος, ΣΑΜΙΩΤΗΣ Αναστάσιος

Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»


 

Η στήλη αυτή έχει σκοπό την καταγραφή των όσων έχουν γίνει στην υπηρεσία μας στο χρονικό διάστημα μεταξύ της έκδοσης των φύλλων «Σύγχρονη Αστυνομία». Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε προς όλους τόσο τα εργασιακά μας προβλήματα όσο και την προσφορά μας στην αποστολή και την καθημερινή μάχη με την εγκληματικότητα που δίνει η ΕΛ.ΑΣ.

 Δεν θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε με το θέμα της προαγωγής των πρώτων σειρών πανελληνίων σε Ανθυπαστυνόμους σχετικά με τα καθήκοντα τους στην Ά Υποδιεύθυνση περιπολικών καθόσον έπρεπε να βγει εκ νέου εσωτερική διαταγή της Υπηρεσία μας. Κατόπιν συναντήσεως μας με την ηγεσία τόσο της Ά Υποδιεύθυνσης αλλά και της Άμεσης Δράσης  αναφερθήκαμε στο εν λόγω θέμα και επικαιροποιήθηκε η εσωτερική διαταγή που πλέον προβλέπει και Ανθυπαστυνόμους να εκτελούν χρέη οδηγού. Έτσι λύθηκε ένα ζήτημα εν τη γενέσει του καθώς με το νέο βαθμολόγιό θα υπάρξουν σύντομα και άλλες σειρές πανελληνίων που θα προαχθούν στο βαθμό του Ανθυπαστυνόμου και εξασφαλίστηκε η ομαλή λειτουργία της Υπηρεσίας μας καθόσον οι ανάγκες είναι αυξημένες.

Αναφερόμενοι στην περιβόητη Ομάδα «Ζ» οι προσπάθειες της Ε.ΑΣ.Υ.Α απέφεραν καρπούς καθόσον επίκειται η ενίσχυση της με άντρες και καινούργιες μοτοσικλέτες. Επίσης πλέον η Ομάδα «Ζ» θα έχει τέσσερις αλλαγές αντί τριών  που είχε μέχρι πρότινος με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερος χρόνος ξεκούρασης για τους Αστυνομικούς. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο μέσος χρόνος ξεκούρασης από την βάρδια με τρεις αλλαγές ήταν 12 ώρες ενώ πλέον με τέσσερις αλλαγές 24 ώρες.

Κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων ενισχύθηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης με ακόμα είκοσι -20- άτομα καθώς έχουμε επισημάνει πολλάκις την συμβολή του στην εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας και την ανάγκη στελέχωσης του με ικανό αριθμό ατόμων.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι κατόπιν πολλών προσπαθειών μας στην ανάδειξη του θέματος που αφορά την προμήθεια της Υπηρεσία μας με καινούργια οχήματα τελικά επετεύχθη ο στόχος και ήδη καινούργια οχήματα δρομολογήθηκαν για παραλαβή από την Άμεση Δράση.

Στο 31ο συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ που έλαβε χώρα στην Αθήνα όλοι οι αντιπρόσωποι της Υπηρεσίας μας δώσαμε το βροντερό παρών όπου συζητήσαμε με τα θεσμικά όργανα του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού μας οργάνου σχετικά με τα προβλήματα που απασχολούν την Υπηρεσίας μας και προτείναμε λύσεις που πρέπει να προωθηθούν αρμοδίως από την Π.Ο.ΑΣ.Υ και θα επανέλθουμε με νεότερες και συνεχείς συναντήσεις μας με το νεοεκλεγέν προεδρείο.

 Σαν αποτέλεσμα του πόσο αναγνωρίζεται η προσφορά της Υπηρεσίας μας στους τομείς της αστυνόμευσης αναφέρουμε ότι ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Αθηνών ΚΥΡΙΑΚΑΚΟΣ Παναγιώτης υπηρετών στα περιπολικά της Άμεσης Δράσης εξελέγη από τους σύνεδρους πανελλαδικά της Π.Ο.ΑΣ.Υ  ως αντιπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό συνδικαλιστικό όργανο της EUROCOP με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων με αστυνομικούς άλλων Ευρωπαϊκών κρατών και την ανάδειξη των κοινών προβλημάτων που αφορούν τις αστυνομίες της Ευρώπης συλλογικά.

Όσον αφορά τα θέματα της διοίκησης της Άμεσης Δράσης ευχόμαστε στον απερχόμενο διοικητή της Υπηρεσίας μας Ταξίαρχο κ. ΚΟΥΤΣΙΒΙΤΗ Κωνσταντίνο ,ο οποίος ήρθε σε δύσκολη ώρα για την Άμεση Δράση ,καλή σταδιοδρομία στην νέα του Υπηρεσία και τον ευχαριστούμε για την συνεργασία που είχαμε τόσα χρόνια και την βοήθεια του στην προσπάθεια η Υπηρεσία να ανακάμψει από  την έλλειψη ατόμων και τα πολλά πάρεργα, προβλήματα που την  είχαν απαξιώσει παντελώς και είχαν γίνει η αιτία μαζικής φυγής του προσωπικού.

Ευχόμαστε στον νέο διοικητή της Υπηρεσίας μας Αστυνομικό Διευθυντή κ. ΔΟΣΧΟΡΗ Σπυρίδων καθώς και στον νέο διοικητή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Αστυνομικό Διευθυντή κ. ΚΩΣΤΗ Διονύσιο καλή αρχή στα νέα τους καθήκοντα και τους δηλώνουμε ότι θα μας βρουν αρωγούς στην περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών της Υπηρεσίας μας αλλά και στην ανάδειξη της ως αιχμής του δόρατος της εμφανούς αστυνόμευσης.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis