Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:39 | 21/08/2021

Αμερικανοί στρατιώτες που σταθμεύουν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ έφυγαν από τον χώρο του αεροδρομίου για να "παραλάβουν" ανθρώπους που βρίσκονταν "πολύ κοντά", ανακοίνωσε την Παρασκευή το Πεντάγωνο.

"Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και διασχίζοντας μικρή απόσταση, ορισμένοι στρατιώτες ήταν σε θέση να βγουν έξω, να τους πάρουν και να τους μεταφέρουν" μέσα στο αεροδρόμιο, εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας Τζον Κίρμπι.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε κάνει λόγο νωρίτερα για "169 Αμερικανούς που εισήλθαν στο αεροδρόμιο με τη βοήθεια ανδρών του στρατού" αλλά ο Κίρμπι δεν επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για Αμερικανούς.

Οι περιοχές ακριβώς έξω από το αεροδρόμιο έχουν βυθιστεί στο χάος, καθώς χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν από τη Δευτέρα να διαφύγουν από τη χώρα που τελεί εκ νέου υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν, οι οποίοι κατηγορούνται ότι τους φράσσουν την πρόσβαση στο αεροδρόμιο.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες που βγήκαν από την περίμετρο του αεροδρομίου δεν χρειάστηκε να διασχίσουν σημεία ελέγχου των Ταλιμπάν.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis