Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Χαρίτσης
22:14 | 25/09/2022

«Η ανάκτηση του δημόσιου ελέγχου της ΔΕΗ είναι βήμα προς το μέλλον», δηλώνει ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης και προσθέτει: «Η αύξηση της δημόσιας συμμετοχής σε μια επιχείρηση είναι απολύτως εφικτή».

Συνεχίζοντας υποστηρίζει ότι υπάρχουν «δύο εκ διαμέτρου αντίθετες στρατηγικές. Η μία που κοιτάει αποκλειστικά την τιμή στο ταμπλό του χρηματιστηρίου και τα κέρδη των μετόχων και η άλλη που εστιάζει στο κοινωνικό όφελος και στις αναπτυξιακές προοπτικές για την ελληνική οικονομία. Ο ανώτατος συντελεστής κέρδους στην παραγωγή ενέργειας, θα φέρει άμεση μείωση της τιμής μειώνοντας την εγχώρια κερδοσκοπία, ενώ «το πλαφόν είτε στη χοντρική είτε στη λιανική είναι δυνατόν να απορροφήσει την αύξηση των διεθνών τιμών. Τα δύο αυτά μέτρα δεν έχουν θετική επίπτωση μόνο στους καταναλωτές ενέργειας αλλά μέσω των μειωμένων τιμολογίων στην ενέργεια, περιορίζονται οι ανατιμήσεις σε ολόκληρο τον οικονομικό κύκλο».

Διαβάστε επίσης

Ο κ. Χαρίτσης τονίζει ότι «σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την οποία οι χρηματοδοτήσεις αφορούν ένα κλειστό club μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα στηρίξει την Αναπτυξιακή Τράπεζα μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης με στόχο τη δανειοδότηση και τη δυναμική στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, των αγροτών και των δυναμικών νέων αναπτυσσόμενων κλάδων της ελληνικής οικονομίας». Υπογραμμίζει ακόμη την ανάγκη για «συνολικό σχεδιασμό των ευρωπαϊκών κονδυλίων -Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ 2021-2027, νέα ΚΑΠ, προγράμματα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων - μια συνολική Υποστηρίζει ότι «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποτύχει τόσο διαχειριστικά (εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα απορρόφησης) αλλά και ως προς την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων, καθώς μεγάλα πεδία έχουν μείνει εκτός σχεδιασμού - ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στήριξη περιφερειακής ανάπτυξης, αντιμετώπιση στεγαστικής κρίσης. Δυνατότητα αναθεώρησης προβλέπεται τόσο στον κανονισμό του Ταμείου Ανάκαμψης όσο και στο ΕΣΠΑ».

Κλείνοντας υποστηρίζει: «Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα διασφαλίσει ότι κανένας πόρος διαθέσιμος στην χώρα δεν θα χαθεί, αλλά και ότι το σύνολο των κονδυλίων θα έχουν το μέγιστο δυνατό κοινωνικό αποτύπωμα».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis