Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:11 | 21/10/2020

Μπροστά σε μεγάλες αλλαγές με την ενίσχυση βασικών επιχειρησιακών μονάδων της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται η «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής αστυνομίας, με το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να τα αλλάζει όλα στις εποχούμενες μονάδες και κυρίως στην ΔΡΑΣΗ και την ΟΠΚΕ που μετατρέπονται σε μάχιμες υπηρεσίες πρώτης γραμμής για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλοι 200 αστυνομικοί μετατίθενται άμεσα για να ενισχύσουν την ομάδα ΔΡΑΣΗ και θα προστεθούν στους ήδη 200 αστυνομικούς.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα παίρνουν μέρος σε βαριές επιχειρήσεις κατά της εγκληματικότητας ενώ θα βρίσκονται πια σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Αθήνας.

Μέχρι σήμερα, τα δίκυκλα της ΔΡΑΣΗΣ περιπολούσαν στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως στα Εξάρχεια.

Τώρα αυτή η φιλοσοφία αλλάζει και μηχανάκια της ΔΕΛΤΑ θα περιπολούν ακόμα και στη δυτική Αττική.

Ο σχεδιασμός του υπουργού Προστασίας του Πολίτη έχει ως στόχο μέχρι τις 10 Νοεμβρίου να έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση τους και να βρίσκονται στο δρόμο.

Ταυτόχρονα, θα μετατραπεί σε αυτόνομη υποδιεύθυνση και τα άτομα που την απαρτίζουν θα έχουν βασικό σκοπό τους πολλούς ελέγχους σε περιοχές με αυξημένη εγκληματικότητα.

Την ίδια όμως ώρα, και η ΟΠΚΕ που αποτελεί μια πάνοπλη υπηρεσία που χρησιμοποιείται για τη σύλληψη εγκληματικών οργανώσεων και κυρίως σε επικίνδυνες περιοχές με επιβαρυμένο το πεδίο των ληστειών και των κλοπών, θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο από αστυνομικούς ενώ επίσης θα μετατραπεί σε υποδιεύθυνση.

Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν ένα μέρος του σχεδίου του υπουργείου με στόχο να θωρακιστούν περαιτέρω εποχούμενες υπηρεσίες και να ενισχυθούν όσο περισσότερο γίνεται υπηρεσίες που θα αντιμετωπίζουν συμμορίες του δρόμου και τις οποίες απαρτίζουν κακοποιοί επικίνδυνοι.

Μίνα Καραμήτρου

cnn.gr

 

 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis