Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
κουγιας
20:49 | 01/08/2022

Την δική του απάντηση δίνει ο Αλέξης Κούγιας, μετά την πειθαρχική δίωξη για αντιδεοντολογική συμπεριφορά που ασκήθηκε σε βάρος του.

Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη ασκήθηκε κατόπιν σχετικής εισήγησης του πρόεδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου Ζήση Κωνσταντίνου. Είχε προηγηθεί αναφορά σε βάρος του τον περασμένο Μάρτιο από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, με αφορμή τις δηλώσεις του στο πλαίσιο της δίκης του Δημ. Λιγνάδη, τον οποίο υπερασπίστηκε ως συνήγορός του. Ο κ. Κούγιας παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΔΣΑ.

Διαβάστε επίσης

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο γνωστός ποινικολόγος σημειώνει ότι “ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έχει πλέον περισσότερα από 56 χιλιάδες μέλη (αυτό τον αριθμό έλαβε νέα συνεργάτης του γραφείου μου) και σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως της ισχύος τους, λόγω και του φανατισμού τους, αυτή η δικτατορία των ιδιαιτεροτήτων και των δικηγόρων που τους εκπροσωπούν, πρέπει να τελειώνει” ενώ τονίζει πως “το απόρρητο των πειθαρχικών ερευνών φαίνεται ότι καταργήθηκε”.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

“Μέσα στα άλλα μου πραγματικά σοβαρά προβλήματα που ευτυχώς είναι βέβαιον ότι θα έχουν αίσιο τέλος, πληροφορήθηκα ότι ο επί 50 χρόνια προσωπικός μου φίλος και συνυπερασπιστής μου σε σοβαρές υποθέσεις Ζήσης Κωνσταντίνου διέταξε πειθαρχική έρευνα εις βάρος μου για τη δήλωσή μου ότι δεν είχα ξανακούσει και δεν γνωρίζω τι σημαίνει η λέξη «διεμφυλικός».

Περί αυτών είναι βέβαιον ότι θα έχουμε πολύ μεγάλη συζήτηση στα πειθαρχικά όργανα του Συλλόγου όσον αφορά και το περιεχόμενο, αλλά και τη νομιμότητα της διώξεως.

Αλλά αυτή τη στιγμή αυτό, το οποίο θέλω να δηλώσω, είναι ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έχει πλέον περισσότερα από 56 χιλιάδες μέλη (αυτό τον αριθμό έλαβε νέα συνεργάτης του γραφείου μου) και σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως της ισχύος τους, λόγω και του φανατισμού τους, αυτή η δικτατορία των ιδιαιτεροτήτων και των δικηγόρων που τους εκπροσωπούν, πρέπει να τελειώνει.

Κατά τα άλλα το απόρρητο των πειθαρχικών ερευνών φαίνεται ότι καταργήθηκε”, αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας.

www.enikos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis