Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:31 | 21/04/2022

Ανακοίνωση – Καταγγελία Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βόρειας Δωδεκανήσου:

 

Αναβιώνοντας στον νου μας πάλαι ποτέ εποχές, πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Διοικητής του Α.Τ. Πάτμου, αποσπάται αιφνιδίως για τρείς (03) μήνες στο Α.Τ. Ερμούπολης Σύρου, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις εναντίον του, διότι προφανώς στους καιρούς που ζούμε το να εκτελείς με ζήλο τα αστυνομικά σου καθήκοντα, σε καθιστούν έρμαιο σε οποιονδήποτε του προσβάλλεται το συμφέρον.

Αρχικώς διατάχθηκε η απόσπασή του στο τέλος του Μαρτίου 2022 και κατόπιν ένστασης του κ. Διοικητή η οποία δεν έγινε δεκτή, εκ νέου διατάχθηκε η απόσπαση του.

Ελλείψει κάποιας καταγγελίας ή εκκρεμούς πειθαρχικής υπόθεσης, κάτι που τουλάχιστον θα υπαινισσόταν σοβαρό λόγο έλλειψης πειθαρχίας για να δικαιολογήσει την απόσπασή του εκτός περιοχής μετάθεσης, για μία ακόμα φορά η Διοίκηση καταφεύγει στις «σοβαρές υπηρεσιακές ανάγκες». Ποίες είναι όμως αυτές οι υπηρεσιακές ανάγκες που δικαιολογούν την απόσπαση ενός συναδέλφου, στερώντας τον από ένα Αστυνομικό Τμήμα το οποίο είναι ήδη υποστελεχωμένο και θα έπρεπε να ενισχύεται και όχι να αποψιλώνεται από αστυνομικούς.

Ένα Αστυνομικό Τμήμα με κενό το 1/4 των οργανικών θέσεων, το οποίο χρήζει ενίσχυσης και για το οποίο μάλιστα η Β’ Δ.Α. Δωδεκανήσου ζήτησε εγγράφως ενίσχυση, τόσο λόγω του πολλαπλασιασμού του φόρτου εργασίας κατά τη καλοκαιρινή περίοδο όσο και το ότι αποτελεί πύλη εισόδου στην Ελληνική Επικράτεια και στελεχώνει Γραφείο Διαβατηριακού Ελέγχου, κόβοντας λοιπόν την κεφαλή του καλείται να εκτελέσει το καθήκον του. Αναρωτήθηκε όμως κανείς, με τί ηθικό θα εργαστούν οι συνάδελφοι; Όταν τους εντυπώνεται ότι αν ενοχλήσουν κάποιον που έχει κάποιον «γνωστό», θα βρεθούν σε άλλον τόπο αφήνοντας πίσω συζύγους και παιδιά.

Το Αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα, κατόρθωσε μετά από έτη αγώνων, να καθιερωθεί το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο μεταθέσεων προστατεύοντας τον Έλληνα Αστυνομικό, από τις εκάστοτε υστερόβουλες προθέσεις και δυστυχώς όπως προκύπτει από το αναγραφόμενα, πρέπει και οφείλουμε καθημερινώς, ζητώντας το αυτονόητο, να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ανεμπόδιστα στην Ελληνική κοινωνία τις υπηρεσίες μας.

Μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η εκκωφαντική σιωπή των εκπροσώπων της Ένωσης Αξιωματικών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

-Ο-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΛΟΖΗΣ Πέτρος

-Ο-

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          ΜΗΛΙΟΣ Χρήστος

 

           


 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis