Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:32 | 15/10/2015

Αθώος κρίθηκε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης Ανθυπαστυνόμος, ο οποίος υπηρετούσε σε Αστυνομικό τμήμα της περιοχής Θεσσαλονίκης και επιφορτισμένος με καθήκοντα προανακριτικού υπαλλήλου αμέλησε να διεκπεραιώσει εντός της νόμιμης τρίμηνης προθεσμίας περισσότερες από είκοσι δικογραφίες που του είχαν χρεωθεί από την υπηρεσία.

Επιπλέον δε αθωώθηκε και για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφων κατ΄ εξακολούθηση για το γεγονός ότι στα οικεία βιβλία δικογραφιών του αστυνομικού τμήματος εμφανιζόταν οι εν λόγω δικογραφίες ως διεκπεραιωθείσες προ ετών, παρότι τούτο δεν συνέβαινε.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δέχθηκε ότι για την στοιχειοθέτηση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος, απαιτείται όχι μόνο δόλος του δράστη αλλά και οικονομικό όφελός του από την εν λόγω πράξη. Στην προκειμένη ωστόσο περίπτωση τα στοιχεία αυτά δεν αποδείχθηκαν και για τον λόγο αυτό αθωώθηκε ο αστυνομικός υπάλληλος.

Τον εν λόγω Ανθυπαστυνόμο, ο οποίος ελέγχεται και πειθαρχικά για την εν λόγω υπόθεση, υπερασπίστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου ο δικηγόρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κ. Θάνος Χαριστός.

bloko.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis