Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
δικη
19:00 | 01/11/2022

Αθωώθηκαν από το Αυτόφωρο τα δύο αδέλφια, με καταγωγή από τη Συρία, που είχαν συλληφθεί με την κατηγορία ότι άσκησαν σωματική βία εναντίον της αδελφής τους, επειδή εκείνη δεν ήθελε να τους ακολουθήσει στην Γερμανία όπου ζουν.

Οι δύο άνδρες, 30 και 25 ετών, παραπέμφθηκαν να δικαστούν για επικίνδυνη ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου εμφανίστηκε να καταθέσει ως μάρτυρας η 20χρονη αδελφή τους. «Μαλώναμε αλλά δεν έφαγα ξύλο», κατέθεσε η ίδια, χωρίς να φέρει εμφανή σημάδια σωματικής βλάβης, όπως παρατήρησε ο εισαγγελέας της έδρας που ζήτησε την αθώωση των κατηγορουμένων. «Χωρίς σωματική βλάβη δεν μπορεί να προκύψει καταδίκη», ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρότασή του, που έγινε δεκτή από τους δικαστές.

Διαβάστε επίσης

Την κατηγορία αρνήθηκαν και τα δύο αδέλφια, που ανέφεραν ότι τους έστειλε η μητέρα τους από τη Γερμανία για να την πείσουν να τους ακολουθήσει. Η ίδια φέρεται τις τελευταίες μέρες να επέστρεψε στην Ελλάδα για να ζήσει εδώ, μετά από ολιγοήμερη παραμονή στη Γερμανία.

Η Αστυνομία κινητοποιήθηκε, χθες το απόγευμα, μετά από καταγγελία περαστικών για βίαιο επεισόδιο σε βάρος της, στην πλατεία του Λευκού Πύργου. Μάλιστα, περαστικοί φαίνεται πως μεσολάβησαν για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, όπως αναφέρεται στη δικογραφία.

Η 20χρονη, μετά το καταγγελλόμενο περιστατικό, εξαφανίστηκε και δεν εντοπίστηκε από την αστυνομία για να καταθέσει στο πλαίσιο της προανάκρισης. Παρουσιάστηκε τελικά στη δικαστική αίθουσα ενόψει της δίκης, με την κατάθεσή της να είναι καθοριστική για την αθώωση των αδελφών

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis