Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:44 | 15/01/2018

Αθωωτική ήταν η απόφαση του Εφετείου Αθηνών, για δύο Αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας ύστερα από καταγγελία 55άχρονης από τα Εξάρχεια, πριν πέντε χρόνια.

Το Φεβρουάριο του 2013, Αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας είχαν προσαγάγει την 55άχρονη -τότε -Πόπη Μέλλιου, μέλος της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», η οποία επιχείρησε να καταγράψει τον αριθμό κυκλοφορίας των μηχανών της ομάδας ΔΙΑΣ.

[custom:google-ads]

Σύμφωνα με τη καταγγελία της μηνυτριας, υποστήριζε οτι οι Αστυνομικοί την προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ και γυναίκα Αστυνομικός την οδήγησε σε ένα δωμάτιο και την ανάγκασε να βγάλει τα ρούχα και τα εσώρουχα, και μάλιστα με ανοιχτές τις γρίλιες του παραθύρου.

Με την κατηγορία της εξευτελιστικής συμπεριφορά και προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, οι δύο Αστυνομικοί παραπέμφθηκαν σε Δίκη.

Στο πρωτοδικο δικαστήριο (2015) είχαν καταδικαστεί σε 3 χρόνια ποινή φυλάκιση με αναστολή.

Οι κατηγορούμενοι Αστυνομικοί στις απολογίες τους, υποστήριξαν πως προβλέπεται η σωματική έρευνα στο πλαίσιο της προσαγωγής ύποπτου.

Το Δικαστήριο καταδίκασε τον Αστυνομικό που έδωσε την εντολή για τον σωματικό έλεγχο και την εκτελούσα χρέη προϊσταμένης στο Τμήμα, ενώ αθώωσε την Αστυνομικό που ενηργησε τη σωματική έρευνα.

Σχεδόν πέντε χρόνια από την καταγγελία, το Εφετείο Αθηνών κήρυξε αθώους τους δύο Αστυνομικούς που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα, αποδεχόμενο τις αιτιάσεις τους.

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis