Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:25 | 25/01/2015

 

Οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 35 αντάρτες σκοτώθηκαν σήμερα στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης μεγάλης κλίμακας εναντίον των Ταλιμπάν που διεξάγεται στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. Τα αεροπορικά πλήγματα αυτά σημειώθηκαν στην περιοχή Ντάτα Χελ, στην ημιαυτόνομη επαρχία Βόρειο Ουαζιριστάν, που γειτονεύει με το Αφγανιστάν και όπου κατοικούν κυρίως φυλές, διευκρίνισαν πηγές του στρατού.
 
«Συνολικά, 35 τρομοκράτες, ανάμεσα στους οποίους και ορισμένοι ξένοι, σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικά πλήγματα ακριβείας» ανέφερε ο στρατός του Πακιστάν σε ανακοίνωσή του.
 
Οι Πακιστανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι γενικά χρησιμοποιούν τον όρο «ξένοι» όταν αναφέρονται σε μαχητές από αραβικά κράτη ή από χώρες της κεντρικής Ασίας, πολλοί εκ των οποίων κατέφυγαν στις περιοχές των φυλών στο Πακιστάν μετά τη διεθνή στρατιωτική επέμβαση στο Αφγανιστάν το 2001. Η περιοχή αυτή είναι απαγορευμένη για τους δημοσιογράφους, κάτι το οποίο καθιστά αδύνατη την επαλήθευση των απολογισμών που ανακοινώνει ο στρατός του Πακιστάν. 
 
Οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις τους στις περιοχές των φυλών μετά τη σφαγή 150 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 134 παιδιών, σ’ ένα σχολείο στην Πεσάβαρ την 16η Δεκεμβρίου.
 
Μετά τη σφαγή εκείνη, εξάλλου, το Ισλαμαμπάντ τερμάτισε το μορατόριο που εφάρμοζε στην επιβολή της θανατικής ποινής για τις υποθέσεις που αφορούν στην τρομοκρατία. Έκτοτε, 20 φυλακισμένοι εξτρεμιστές, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών, οδηγήθηκαν στην αγχόνη.
 
 defencenet.gr  
Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis