Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 05/12/2014

Τραγική κατάληξη είχε η «οδύσσεια» για ένα μικρό αγόρι 4,5 ετών προκειμένου να βρεθεί κρεβάτι σε μονάδα εντατικής θεραπείας για παιδιά.

Το αγοράκι, που έμενε στην Ιτέα, έχασε, τελικά, τη ζωή του, σύμφωνα με το lamiastar.gr, από άγνωστο μέχρι στιγμής μικρόβιο που εισχώρησε στον οργανισμό του από ένα απλό κρυολόγημα.

H περιπέτεια για το μικρό παιδί και την οικογένειά του ξεκίνησε όταν το αγόρι μεταφέρθηκε άρρωστο στο Νοσοκομείο Λαμίας. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι παρά την ισχυρή αντιμικροβιακή αγωγή ο οργανισμός του δεν ανταποκρινόταν.

Έτσι το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρισας με τους γιατρούς εκεί να κρίνουν αναγκαία τη μεταφορά του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στη Θεσσαλονίκη, όπου, δυστυχώς όμως δεν βρέθηκε κρεβάτι.

Αποτέλεσμα ήταν το παιδάκι να νοσηλευτεί μόνο σε μονάδα αυξημένης φροντίδας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας όπου και εξέπνευσε.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει με τον πλέον τραγικότερο τρόπο τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στα Νοσοκομεία δηλώνει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Δημήτρης Βαρνάβας. Όπως τονίζει, δεν είναι δυνατόν από Αθήνα μέχρι Θεσσαλονίκη να μην υπάρχει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, παρά μόνο μία ΜΑΦ Παίδων στην Λάρισα.

Με πληροφορίες από lamiastar.gr

Πηγή:protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis