Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:09 | 10/03/2019

Μόλις έσκασε μύτη η νέα Beretta 92X Performance - ένα πιστόλι με μεταλλικό πλαίσιο και αναβαθμίσεις που έρχονται γάντι στον αθλητική σκοποβολή. Εκτός από το νέο χαλύβδινο πλαίσιο της Vertec, η Beretta 92X διαθέτει μια υπερμεγέθη, αμφίπλευρη ασφάλεια που βρίσκεται πάνω στο πλαίσιο σε αντίθεση με την παραδοσιακή ασφάλεια ολισθητήρα ή το decocker που συναντά κανείς σε προηγούμενα πιστόλια της σειράς 92. Διαθέτει, επίσης, ολισθητήρα Brigadier και σκανδάλη Extreme-S που μειώνει την επαναφορά κατά 40%. Το πακέτο των αναβαθμίσεων περιλαμβάνει, κατά τα άλλα,  ένα μοχλό λύσης του όπλου αγωνιστικού τύπου "ταιριάζουν" που φαίνεται να παρέχει και μια έξτρα επιφάνεια για τον αντίχειρα βελτιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την λαβή του όπλου, σκελετωμένη σφύρα και μια έντονη εργονομική προεξοχή (beavertail) στην πίσω πλευρά του όπλου.

max-
 

Η 92X Performance δημιουργήθηκε για να πετύχει δύο στόχους: Ταχύτητα και ακρίβεια. Το νέο αγωνιστικό πιστόλι της Beretta δεν συμβιβάζεται με το να είναι «αρκετά καλό» αλλά επιδιώκει κορυφαίες επιδόσεις, προσφέροντας ένα από τα πιο αξιόπιστα, παγκοσμίου φήμης συστήματα κλειδώματος, μαζί με ένα χαλύβδινο πλαίσιο, βαρύτερο ολισθητήρα Brigadier, και το νέο μηχανισμό σκανδάλης Extreme-S.

 

Τεχνικές επιλογές, όπως το χαλύβδινο πλαίσιο Vertec και ο ολισθητήρας Brigadier, φέρνουν το βάρος του 92X Performance στα 1350 g, όπου θεωρείται ιδανικό βάρος για τη σταθερότητα του όπλου και την μειωμένη άνοδο του ρύγχους κατά την βολή. Η μεγεθυμένη γεμιστήρα και η ανάγλυφη επιφάνεια τόσο στο εμπρόσθιο όσο και στο οπίσθιο μέρος του ολισθητήρα, βελτιώνει το χειρισμό του πιστολιού καθώς και τη λαβή. Το ανυψωμένο προφίλ του πλαισίου κοντά στον μοχλό απελευθέρωσης γεμιστήρα επιτρέπει στο χέρι του σκοπευτή να κάθεται όσο το δυνατόν ψηλότερα στην λαβή, η οποία είναι επίσης μεγεθυμένη για να επιτρέπει καλύτερη συγκράτηση. Το κουμπί απελευθέρωσης του γεμιστήρα είναι μεγάλο και αναστρέψιμη ενώ διατίθεται και ρυθμιζόμενη έκδοση στην αγορά ανταλλακτικών. Η ασφάλεια στο πλαίσιο είναι αμφίπλευρη και διατίθεται σε τρία διαφορετικά προφίλ μεγέθους, καθιστώντας την προσαρμόσιμη σε διάφορους τύπους χεριών.


Για να πετύχει ακόμα πιο γρήγορο χρονισμό κύκλου λειτουργίας, η 92X έχει σκελετωμένη σφυρί  που συνδυάζεται με αγωνιστικού τύπου ελατήριο. Ο νέος μηχανισμός σκανδάλης Extreme-S κρατάει την αυτόματη ασφάλεια επικρουστήρα ενεργή, διασφαλίζοντας το πιστόλι σε περίπτωση πτώσης, αλλά μειώνει ταυτόχρονα την επαναφορά της σκανδάλης έως και 40%. Με το Extreme-S, η εργοστασιακή σκανδάλη της 92Χ Performance ζυγίζει 1,5 κιλό στην απλή ενέργεια και 3 κιλά στη διπλή. Οι οδοντωτές αυλακώσεις στο μπροστινό και πίσω μέρος του Brigadier ολισθητήρα εξασφαλίζουν τη μέγιστη πρόσφυση κατά τη μετακίνηση του, υπό όλες τις συνθήκες. Η χαλύβδινη ράβδος-οδηγός του επανατατικού ελατηρίου εξασφαλίζει μέγιστη ακρίβεια λειτουργίας. Η περιοχή όπου το δάκτυλο ακουμπά τη σκανδάλη είναι ανάγλυφη και έχει επανασχεδιαστεί ώστε να έχει  κατακόρυφο προφίλ στην μονή ενέργεια.


Beretta 92X Performance - Προδιαγραφές


    Μήκος κάννης (mm) - 125
    Διαμέτρημα - 9 × 19 (PARA)
    Γεμιστήρας - 15
    Συνολικό ύψος (mm) – 148
    Συνολικό μήκος (mm) - 222
    Συνολικό πλάτος (mm) - 48
    Βάρος άδειο (g) - 1350

 

Πηγή: thefirearmblog.com

Επιμέλεια μετάφρασης Policenet.gr

[custom:google-ads]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis