Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1722603
17:28 | 14/09/2022

Για θέατρο του παραλόγου αναφορικά με τη δημιουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και την παρουσία της αστυνομίας στους χώρους του ΑΠΘ έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η ΕΑΥΘ.

Ο κ. Τσαϊριδης επισήμανε ότι ένας από τους λόγους έλλειψης αστυνόμευσης στη Θεσσαλονίκη είναι ότι απασχολείται μεγάλος αριθμός δυνάμεων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης

«Τους τελευταίους πέντε μήνες ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Έχουν εγκατασταθεί τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ. Κάποιοι δημόσια λένε ότι δεν τα θέλουν αλλά σε συναντήσεις τα ζητάνε επιτακτικά. Τότε αφήνουν τα σπάνε και στη συνέχεια στέλνουν τις διμοιρίες να φυλάνε τα σπασμένα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αναφορικά με την κατασκευή της βιβλιοθήκης στο Βιολογικό, είπε ότι έχουν εγκατασταθεί μόνιμα δυνάμεις αλλά ακόμη, όπως είπε, δεν έχει ξεκινήσει καν ο διαγωνισμός για το συγκεκριμένο έργο. «Από την ενημέρωση που έχουμε δεν έχει ξεκινήσει ακόμα ο διαγωνισμός, από τον Ιανουάριο και βλέπουμε. Άρα τα ΜΑΤ θα συνεχίσουν να φυλάνε ένα κενό κτήριο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη δημιουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους, λέγοντας ότι «πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει Πανεπιστημιακή αστυνομία».

Σημείωσε ότι έχει στηθεί ένας ολόκληρος σχεδιασμός για να εφαρμοστεί το μέτρο λέγοντας ότι έχουν ήδη επιστρατευτεί αστυνομικοί από άλλα σώματα ΔΙΑΣ, Ζ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ, για να φυλάνε τους... αστυνομικούς που θα μπουν στα Πανεπιστήμια. «Έχει στηθεί ένας σχεδιασμός με τεράστιο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίοι αν και εφόσον υλοποιηθεί το μέτρο, θα ακροβολιστουν πέριξ του ΑΠΘ για να φυλάνε τους άνδρες της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Δηλαδή η αστυνομία θα φυλάει την... αστυνομία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κ. Τσαϊρίδης επισήμανε ότι βάσει του νόμου του 2021 θα πρέπει να υλοποιηθούν μια σειρά από μέτρα, όπως τα τουρνικέ, κάμερες ασφαλείας, κάρτες φοιτητών, βελτίωση της περίφραξης και όπως ειπε δεν έχει γίνει τίποτα, ούτε καν οι σχετικοί διαγωνισμοί.

«Βρήκαν κονδύλια για να προσληφθούν 1060 αστυνομικοί στο σώμα για τα Πανεπιστήμια αλλά δεν βρήκαν τα κονδύλια για να γίνουν αυτά που προβλέπει ο νόμος», τόνισε.

«Δεν υπάρχει πουθενά λογική σε όλο αυτό που συμβαίνει στα Πανεπιστήμια. Είναι αδιανόητο η εκπαίδευση να γίνεται εν μέσω μολότοφ και δακρυγόνων γιατί κάποιοι έτσι αποφάσισαν. Δεν έχει καμία δουλειά η αστυνομία σε μόνιμη παρουσία μέσα στα Πανεπιστήμια, δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο αστυνομία στα πανεπιστήμια», τόνισε.

Αναφερόμενος στα περίεργα που αναγκάζονται να εκτελούν οι αστυνομικοί, είπε -χωρίς να κατανομάσει- ότι η αστυνομία φυλάει πρύτανη πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

«Πολλές φορές ομάδες ΟΠΚΕ οι οποίες είναι επιφορτισμένες με την καταπολέμηση της βαριάς εγκληματικότητας, είναι ακινητοποιημένες στα πανεπιστήμια, στις φυλακές, στο Τουρκικό προξενείο, σε οικίες πρυτάνεων», πρόσθεσε.
«Για παρά πολλές φυλάξεις επισήμων όχι μόνο του Πρύτανη, επιβαρύνεται η ασφάλεια των πολιτών. Όταν ακινητοποιείται ένα όχημα έξω από μια οικεία οποιουδήποτε επίσημου, μειώνεται το επίπεδο ασφάλειας των πολιτών. Κάποιοι φαίνεται ότι είναι υπεράνω των λοιπών πολιτών» τόνισε.

Πηγή:  voria.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis