Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:59 | 26/03/2022

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, εκφράζει με βαθιά οδύνη τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Ανθυπασπιστή Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ε.α. Γιώργου Παναγόπουλου, ιστορικού στελέχους του συνδικαλιστικού μας κινήματος, που έφυγε απροσδόκητα προχθες από τη ζωή, αφήνοντας σε όλους μας ισχυρές παρακαταθήκες νικηφόρων αγώνων για ένα σύγχρονο Λιμενικό Σώμα, με στελέχη καταξιωμένα επαγγελματικά και κοινωνικά, στο στίβο του καθήκοντος και της ζωής.

Υπήρξε Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΕΠΛΣ) την περίοδο 1995-2002, συνέβαλε στην εδραίωση του συνδικαλισμού στο Λιμενικό Σώμα μετά τις σκληρές προσπάθειες των ιδρυτών του πρώτου σωματείου -της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρου Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΕΚΑΠΛΙΣ)- και εργάστηκε για τη μετεξέλιξη της ΠΕΠΛΣ σε Ομοσπονδία (ΠΟΕΠΛΣ), ως Πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της, το 2002.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, αγωνίστηκε σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον για την κατοχύρωση των εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των Λιμενικών, για την αντιμετώπιση της οικτρής έλλειψης προσωπικού και την ανάδειξη του Λιμενικού Σώματος, όχι μόνο στον τομέα της διοίκησης της εμπορικής ναυτιλίας αλλά και στην ανάδειξη του επιχειρησιακού χαρακτήρα του σώματος με τη σημαντική ενίσχυση της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Τέλος, συνέβαλε στη δημιουργία ενός αρραγούς αγωνιστικού μετώπου με το συνδικαλιστικό κίνημα των αστυνομικών και των πυροσβεστών, συμμετέχοντας στις ένστολες κινητοποιήσεις τους, αλλά και στηρίζοντας το εγχείρημα της ίδρυσης Συνομοσπονδίας.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis