Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
23:59 | 14/11/2014

 

Μετά την έρευνα που διενεργήθηκε από την επίκουρη εισαγγελέα διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου, οι εισαγγελείς διαφθοράς, συνοδευόμενοι από άνδρες της οικονομικής αστυνομίας, πραγματοποίησαν έφοδο στο γραφείο αλλά και στο σπίτι του επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκου προκειμένου να διαπιστώσουν τυχόν εμπλοκή του επιχειρηματία στο σκάνδαλο με τις μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατασχέθηκαν έγγραφα από τους χώρους του επιχειρηματία, τα οποία φέρεται να αφορούν κυρίως τις έρευνες της Δικαιοσύνης για τις υπεράκτιες εταιρίες που αποδίδονται στον επιχειρηματία και οι οποίες εμπλέκονται σε εξοπλιστικά προγράμματα.

Επίσης ο Λιακουνάκος ελέγχεται για σειρά αδικημάτων, όπως η ενεργητική δωροδοκία και η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι εισαγγελικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα κατ' οίκον ερεύνης για ανεύρεση αποδεικτικών στοιχείων για τα εγκλήματα:

- της ενεργητικής δωροδοκίας και
- της νομιμοποίησης εσίδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Οι αρχές εντόπισαν ξενόγλωσσα έγγραφα που αφορούν σε συναλλαγές και «offshore» εταιρείες, υλικό που μεταφέρθηκε στα γραφεία της Οικονομικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα συνοδευτικά έγγραφα της αστυνομίας, γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένες υπεράκτιες εταιρίες, σε υποθέσεις των προμηθειών των Απάτσι και των Λέοπαρντ 2.

Ταυτόχρονα με την έφοδο στα γραφεία και την οικία Λιακουνάκου, οι αρχές πραγματοποίησαν έφοδο και σε γραφείο γνωστού δικηγόρου προκειμένου να αναζητήσουν και εκεί υλικό που σχετίζεται με τις «αμαρτωλές» μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis