Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:56 | 03/07/2018

Μετά από μεθοδευμένες έρευνες μηνών η ΕΛΑΣ κατάφερε να φθάσει στην εξιχνίαση της άγριας ληστείας σε βάρος 65χρονου από τις Μοίρες, ο οποίος ενώ κοιμόταν στο σπίτι του έζησε τον απόλυτο εφιάλτη. Ο 65χρονος χτυπήθηκε ανηλεώς ακόμα και με τσεκούρι στο πρόσωπο και στο κεφάλι με αποτέλεσμα να υποστεί μη αναστρέψιμη βλάβη στο δεξί του μάτι. Μία τραυματική εμπειρία, ψυχικά και σωματικά, την οποία έμελλε να ζήσει στον τόπο του παρά το γεγονός ότι έζησε πολλά χρόνια στην Αμερική. 

[custom:google-ads]

Αστυνομικοί του τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτη δούλεψαν μεθοδικά την υπόθεση. Μετά από μία καλή εξερεύνηση στον τόπο του συμβάντος, την συγκέντρωση βιντεοληπτικού υλικού αλλά και την προσαγωγή πολλών ατόμων σε συνδυασμό με μαρτυρικές καταθέσεις, κατέληξαν με βεβαιότητα στην ταυτότητα δύο νεαρών Βούλγαρων, ηλικίας 25 και 30 ετών αντίστοιχα, που διέμεναν στην περιοχή.

Ο ένας εξ αυτών ήταν γνωστός στον 65χρονο καθώς είχε εργαστεί για λογαριασμό του και ήταν και το «κλειδί» για την βίαιη εισβολή στο σπίτι του με κίνητρο το χρηματοκιβώτιο. 

Οι δύο κουκουλοφόροι έβγαλαν όλο το μένος τους στον 65χρονο, τον οποίο κακοποίησαν με απίστευτη βαναυσότητα. Οι δράστες έσπασαν την πίσω πόρτα της μονοκατοικίας.

Ο 65χρονος, ο οποίος κοιμόταν, πετάχτηκε έντρομος ακούγοντας την φασαρία. Πριν προλάβει να καλέσει την Αστυνομία, είχε ήδη ακινητοποιηθεί από τους δράστες, οι οποίοι τον κακοποίησαν, χτυπώντας τον άσχημα στο κεφάλι και στο σώμα, με τα χέρια αλλά και την λαβή ενός τσεκουριού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα πρότυπα των καρτέλ της Λατινικής Αμερικής λειτουργούσε το κύκλωμα που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Αμέσως μετά, οι ληστές τον έκλεισαν στη ντουλάπα.

Άρπαξαν τα κλειδιά του ενός εκ των δύο αυτοκινήτων, που είχε, και τράπηκαν σε φυγή, αφού του πήραν τα χρήματα που είχε στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τις Αρχές το θύμα έχει αναγνωρίσει τους δύο δράστες από τον σωματότυπο.

Σε βάρος τους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Πιστεύεται όμως ότι έχουν διαφύγει από την Κρήτη, ίσως και από την Ελλάδα.

Ο ένας έφυγε στο εξωτερικό αμέσως μετά την ληστεία. Ο δεύτερος παρέμεινε για κάποιο διάστημα, ενώ τον Ιανουάριο μπήκε στην φυλακή για κλοπές. Αποφυλακίστηκε τον Μάϊο και …πέταξε.

Πηγή:  cretalive.gr

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis