Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:44 | 22/11/2015

Το σοβαρό έργο που επιτελούν οι Ομάδες Φρουρών -Σκύλων είναι γνωστό σε όλους και η Επαναδιάθεση των Ομάδων αυτών είναι γεγονός, καθώς  θα επανδρώσουν τις Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας αποδεσμεύοντας τους Σμηνίτες από τις σκοπιές !

Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Φρουρών – Σκύλων (ΚΕΦΣΚΥ), στο Κορωπί, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των πτυχίων της 2ης Σειράς Επαναδιάθεσης Ομάδων Φρουρών – Σκύλων (ΟΦΣ), στην οποία συμμετείχε και ένας (1) υπαξιωματικός από την Κύπρο.

«Χρή δε πάν έρδοντα μαυρώσαι τον εχθρόν» (Πίνδαρος)

kefsky_EMBL-300X360

(Όταν τύχει να έρθεις αντιμέτωπος με τον εχθρό σου, επιβάλλεται να τον εξοντώσεις με οποιοδήποτε μέσο)

2015-11-20-kefsky-02

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Φρουρών Σκύλων (ΚΕΦΣΚΥ) έχει ως αποστολή την παροχή θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης σε Υπαξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) ή και των άλλων κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, σε καθήκοντα Φρουρών, Διμοιριτών, Εκπαιδευτών Στρατιωτικών Σκύλων με παράλληλη εκπαίδευση που παρέχει στους Στρατιωτικούς σκύλους,  προκειμένου αυτοί να χρησιμοποιηθούν στη βελτίωση της φρούρησης και ασφαλείας των αεροπορικών ή γενικότερα στρατιωτικών περιοχών, μέσων και εγκαταστάσεων.

Επιπρόσθετα, μεριμνά για την παροχή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κτηνιατρικής περίθαλψης στους στρατιωτικούς σκύλους των Μονάδων της ΠΑ, καθώς και στους σκύλους του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Οικονομικών.

Ιστορία

Το Κέντρο, με αρχική ονομασία Κέντρο Εκπαίδευσης Συνοδών Σκύλων (ΚΕΣΣΚΥ), άρχισε τη λειτουργία του στις 17-4-89, αρχικά σε πρόχειρες εγκαταστάσεις, στις οποίες εκπαιδεύτηκαν οι δύο πρώτες εκπαιδευτικές σειρές συνοδών, συνολικά 32 στελέχη με αντίστοιχο αριθμό σκύλων.

Τον Μάρτιο του 1990 ολοκληρώθηκε η κατασκευή των μόνιμων εγκαταστάσεων διαμονής και εκγύμνασης των σκύλων.

Μετά από σχετική απόφαση, το ΚΕΣΣΚΥ ανέλαβε την εκπση Συνοδών – σκύλων & του Σ.Ξ..

Την 23-9-93 το ΚΕΣΣΚΥ μετονομάστηκε σε Κέντρο Εκπαίδευσης Φρουρών Σκύλων (ΚΕΦΣΚΥ).

 

Από τον Αύγουστο του 2011 στο Κέντρο ενεργοποιήθηκε πιλοτικό πρόγραμμα αναπαραγωγής σκύλων φυλής Malinois

2015-11-20-kefsky-03.

Τα πτυχία απένειμε ο Διοικητής της Μονάδας, Σμήναρχος (ΕΑ) Κωνσταντίνος Νταής.

http://veteranos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis