Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:48 | 11/11/2021

Επιτροπή  που θα ασχοληθεί με την επεξεργασία προτάσεων σχετικά με την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, συστήνει το υπουργείο Εσωτερικών. Η επιτροπή θα ασχοληθεί μεταξύ άλλων, με  την αναθεώρηση των αρμοδιοτήτων της δημοτικής αστυνομίας, τη διερεύνηση περιπτώσεων ένταξης νέων αρμοδιοτήτων κοινοτικής αστυνόμευσης και αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας της σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Όλοι οι υπηρετούντες ευελπιστούν η διαδικασία αναβάθμισης της Δημοτικής Αστυνομίας να συνοδευτεί παράλληλα με την στελέχωσή της με νέο προσωπικό για την άσκηση των αρμοδιοτήτων που θα προκύψουν και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών.

Να σημειωθεί ότι η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων καλείται να ασκήσει από την επανασύστασή της το 2015 περισσότερες των 30 αρμοδιοτήτων, 28 αρμοδιότητες σύμφωνα με το Ν.3731/2008, έλεγχο της αντικαπνιστικής νομοθεσίας και έλεγχο της COVID-19, με το 1/3 του προσωπικού της που είχε το 2013 προ κατάργησης.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Newpost με τον Επιχειρησιακό Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας Αθηνών κ. Δικαιάκο Πουλίκο σχετικά με πληροφορίες για επικείμενη αναβάθμιση της Δημοτικής Αστυνομίας, μας ενημέρωσε ότι «εκδόθηκε στις 5/10/2021 το ΦΕΚ 948/2021 για τη σύσταση ομάδας εργασίας στο Υπουργείο Εσωτερικών για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της Υπηρεσίας πανελλαδικά».

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis