Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1949
23:14 | 10/10/2022

Σύμφωνα με έρευνα που συμπεριλήφθηκε σε έκθεση της βρετανικής εταιρείας συμβούλων για το έγκλημα και τη δικαιοσύνη Crest Advisory, με τίτλο “Counting the Cost of Maternal Imprisonment” (Μετρώντας το κόστος της φυλάκισης των μητέρων), η φυλάκιση μητέρων που εκτίουν ποινές για μη βίαια και σχετικά ήσσονος σημασίας εγκλήματα μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτα αρνητικές συνέπειες στα παιδιά τους.

Στη συγκεκριμένη έρευνα παρακολουθήθηκαν οι επιπτώσεις της φυλάκισης των μητέρων τόσο σε αυτές όσο και στα παιδιά τους και τα ευρήματα ήταν ιδιαίτερα σημαντικά. Ειδικότερα, σε τέτοιες περιπτώσεις φυλάκισης, πέρα από τη συντριβή που νιώθουν οι ίδιες οι μητέρες μετά από τον βίαιο αποχωρισμό από τα παιδιά τους, οι επιπτώσεις στα παιδιά μπορεί να είναι «καταστροφικές».

Διαβάστε επίσης

Τα ποσοστά έδειξαν ότι τα παιδιά έχουν μεγάλες πιθανότητες να οδηγηθούν σε σχολική περιθωριοποίηση, απόπειρες αυτοκτονίας, αυξημένη έκθεση σε εκμετάλλευση, προβλήματα ψυχικής υγείας και νεανική εγκληματικότητα. Με αφορμή τα ευρήματα της έρευνας, τέθηκε μία πρόταση σύμφωνα με την οποία θα ήταν ίσως πιο λειτουργικό και βοηθητικό για τα παιδιά αντί των φυλακών να χρησιμοποιηθούν δομές γυναικών σε περιπτώσεις που μητέρες διαπράττουν μη βίαια και σχετικά ήσσονος σημασίας εγκλήματα.

Η έρευνα περιελάμβανε συνεντεύξεις με μητέρες που έχουν βρεθεί στη φυλακή, με ενήλικες που περιέγραψαν τις μακροχρόνιες επιπτώσεις που είχε σε αυτές η φυλάκιση της μητέρας τους κατά την παιδική τους ηλικία αλλά και με διάφορους επαγγελματίες και φιλανθρωπικές οργανώσεις που εργάζονται με γυναίκες στη φυλακή.

 

Επιμέλεια άρθρου: Policenet.gr

Στοιχεία από την Guardian

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis