Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:09 | 29/03/2016

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη ο  άντρας που προσποιούμενος τον αστυνομικό ζητούσε χρήματα από πολίτες, για τροχαία που ψευδώς εμπλέκονταν συγγενείς τους. 

Χθες το πρωί στην περιοχή της Τούμπας, συνελήφθη ο προσποιούμενος αστυνομικός, ο οποίος πήγαινε στο σπίτι του θύματος για να εισπράξει το χρηματικό πόσο που συμφώνησε τηλεφωνικά. Πρόκειται για έναν 32χρονος από την Βουλγαρία,  ο οποίος μαζί με έναν συνεργό του εξαπατούσαν τηλεφωνικά πολίτες.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπου συνελήφθη, ο συνεργός του συλληφθέντα, προσποιούμενος τον αστυνομικό, πραγματοποίησε αιφνιδιαστική τηλεφωνική κλήση στην οικία της 79χρονης, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, συγγενικό της πρόσωπο έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα.

 Στη συνέχεια, απαίτησε από την ηλικιωμένη γυναίκα την καταβολή χρηματικού ποσού 50.000 ευρώ, προκειμένου να αποφύγει το συγγενικό της πρόσωπο, τις νομικές συνέπειες του ¨υποτιθέμενου¨ τροχαίου ατυχήματος, ενώ κατέληξε σε συμφωνία για καταβολή 1.000 ευρώ. Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίσθηκε και συνελήφθη. 

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι δύο άντρες, με τον ίδιο τρόπο, κατά το προηγούμενο 24ωρο, απέσπασαν από δύο γυναίκες συνολικά 5.000 ευρώ.

Σε έλεγχο που έγινε στον συλληφθέντα, αλλά και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε χώρο προσωρινής του διαμονής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5.140 ευρώ κι ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του με τον συνεργό του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

 

www.seleo.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis