Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
11:28 | 22/06/2022

Κουμπιά πανικού για να καλέσουν την αστυνομία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα δοθούν στα μέλη του κοινοβουλίου του Καναδά , εν μέσω αυξανόμενης παρενόχλησης, εκφοβισμού και απειλών για βία.

Η κίνηση ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας Marco Mendicino, ο οποίος δέχθηκε απειλές για τη ζωή του. Η «πολύ αρνητική και τοξική ρητορική που βλέπουμε στο διαδίκτυο» είναι πολύ ανησυχητική, είπε.

Διαβάστε επίσης

Οι βουλευτές του Καναδά έχουν επίσης δεχθεί απειλές στους δρόμους και πέρυσι ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό χτυπήθηκε με πέτρες. Ο κ. Mendicino, ο οποίος είπε ότι απειλήθηκε τον περασμένο μήνα αφού εισήγαγε ένα νομοσχέδιο για τον έλεγχο των όπλων στο κοινοβούλιο, είπε ότι οι συναγερμοί στα κινητά θα προσθέσουν άλλο ένα επίπεδο ασφάλειας για τους πολιτικούς.

Στους βουλευτές προσφέρονται επίσης κάμερες, συναγερμοί και άλλα μέτρα ασφαλείας που θα εγκατασταθούν στα σπίτια τους, καθώς και εκπαίδευση σχετικά με τον τρόπο αποκλιμάκωσης δυνητικά βίαιων καταστάσεων. «Πρέπει να έχουμε έναν χώρο όπου θα μπορούμε να κάνουμε έντονες συζητήσεις χωρίς να βλέπουμε το τοξικό κλίμα, τη σχεδόν σωματική αντιπαράθεση και την παρότρυνση για βία και απειλές για θάνατο», είπε ο Mendicino.

 

Αρκετοί πολιτικοί έχουν επικρίνει στο παρελθόν τη Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία (RCMP), η οποία είναι υπεύθυνη για την ασφάλειά τους, επειδή δεν παίρνει στα σοβαρά τις ανησυχίες τους. Ο Τζάγκμιτ Σινγκ, ηγέτης του μικρού αριστερού Νέου Δημοκρατικού Κόμματος (NDP) και ασκούμενος Σιχ, παρενοχλήθηκε από οργισμένους διαδηλωτές τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Οντάριο.

Το βίντεο δείχνει τον όχλο να φωνάζει βλοσυρά στον κ. Σινγκ, να τον αποκαλεί «προδότη» και να του εύχεται να πεθάνει. Ο κ. Σινγκ είπε αργότερα ότι η συνάντηση ήταν ένα από τα «πιο έντονα, απειλητικά και προσβλητικά» περιστατικά επιθετικότητας στην καριέρα του και ότι το προσωπικό του φοβόταν για την ασφάλειά του. Η συνάδελφος βουλευτής του NDP, Χέδερ ΜακΦέρσον, δήλωσε στο CBC ότι ανησυχούσε για την ασφάλεια της οικογένειάς της και στο παρελθόν είχε δεχθεί απειλές ότι θα σκοτώσουν τον σκύλο της.

«Θυμωμένοι, απογοητευμένοι άνθρωποι»

Αρκετοί βουλευτές είπαν ότι το τοξικό κλίμα έχει ενταθεί από τότε που έγινε μία διαμαρτυρία κατά του εμβολιασμού στην Οτάβα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Το επονομαζόμενο «Καραβάνι της Ελευθερίας" προκάλεσε χάος στην πόλη, καθώς εκατοντάδες φορτηγά έκλεισαν τους δρόμους. Καναδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι για λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, ο Τριντό και η οικογένειά του μεταφέρθηκαν σε μυστική τοποθεσία για τη δική τους ασφάλεια.

Η βουλευτής των Φιλελευθέρων Τζούντι Σγκρό είπε ότι πολλοί πολιτικοί «αισθάνονται ανασφαλείς» στον απόηχο των διαδηλώσεων. Πρόσθεσε ότι δεν πήρε κουμπί πανικού στην αρχή, μέχρι τη στιγμή που κάποιος την ακολούθησε σπίτι της μια μέρα.

«Νομίζω ότι οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες και αισθάνονται πολύ πιο ευάλωτες επίσης», είπε Και πρόσθεσε οτι απο ότι φαίνεται βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο στην κοινωνία αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν πολλοί θυμωμένοι, απογοητευμένοι άνθρωποι.

Το 2020, ένας άνδρας οπλισμένος οδήγησε ένα φορτηγό μέσα από τις πύλες του κτήματος όπου ζούσε ο κύριος Τριντό και η οικογένειά του. Ο άνδρας, ο οποίος είχε κάνει αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε ότι ήθελε να μιλήσει με τον πρωθυπουργό, αλλά συνελήφθη χωρίς επεισόδια και αργότερα ομολόγησε την ενοχή του.

Τον περασμένο μήνα, ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να ακυρώσει τα σχέδια να εμφανιστεί αυτοπροσώπως σε έρανο των Φιλελευθέρων στη Βρετανική Κολομβία μετά από ανησυχίες ότι μια επιθετική διαμαρτυρία έξω από την εκδήλωση θα μπορούσε να κλιμακωθεί.

Πηγή:  newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis