Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:28 | 13/05/2022

Την Πέμπτη 12/05/2022 και ώρα 15:00, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Ηλίας ΒΡΕΝΤΑΣ, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ και οι Αντιπρόσωποι της Ένωσης Κωνσταντίνος ΓΙΑΒΡΗΣ και Χαράλαμπος ΚΑΝΙΟΣ, επισκέφθηκαν το Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Αλέξιο ΚΟΤΣΙΩΠΟΥΛΟ, με τον οποίον συζήτησαν εκτενώς ζητήματα των Υπηρεσιών που άπτονται της αρμοδιότητάς του.

Αρχικά, έγινε αναφορά για την τεράστια έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού των Τμημάτων Ασφαλείας. Ειδικότερα, στις εν λόγω Υπηρεσίες είναι «παρών» περίπου το 50% της Οργανικής Δύναμης, με αποτέλεσμα, οι λίγοι εναπομείναντες συνάδελφοι να καλούνται να καλύψουν το κενό που έχει δημιουργηθεί. Εξυπακούεται ότι αυτό έχει αντίκτυπο στην αποτελεσματικότητα της αστυνόμευσης των περιοχών, αλλά και στο ανθρώπινο επίπεδο, καθώς οι συνάδελφοι φθάνουν στα όρια της αντοχής τους, λόγω της εργασιακής εξουθένωσης.

Κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου, ειδικά για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα όπου αρχίζει η θερινή περίοδος. Οι περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής λόγω του φυσικού κάλους που διαθέτουν, σε συνδυασμό με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφέ, νυχτερινά κέντα κ.λπ.), γίνονται κάθε καλοκαίρι πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών, επισκεπτών, λουομένων, καθώς και παραθεριστών που διατηρούν εξοχικά στην περιοχή αρμοδιότητας της Υποδιεύθυνσης. Εύλογα θέσαμε στον Διευθυντή τον προβληματισμό μας, πως είναι δυνατόν να ανταποκριθούν επαρκώς τα «άδεια» από προσωπικό Τμήματα Ασφαλείας εν μέσω λήψης προγραμματισμένων αδειών. Ο κίνδυνος της εύρυθμης λειτουργίας των Υπηρεσιών που συνεπάγεται την άρτια εξυπηρέτηση και την ποιοτική αστυνόμευση, είναι πλέον ορατός.

Επιπροσθέτως, επισημάναμε το πρόβλημα των σταθερών φρουρούμενων στόχων (πολιτικοί, τηλεοπτικοί σταθμοί, ιδιωτικές εταιρείες, κ.λπ.), αναφέροντας ότι τα αποδεκατισμένα Τμήματα Ασφαλείας δεν «αντέχουν να σηκώσουν αυτό το βάρος», ειδικά στην κατάσταση την οποία βρίσκονται τη δεδομένη χρονική στιγμή, με τα υπόλοιπα των κανονικών αδειών του έτους 2021 να εκκρεμούν και τις προγραμματισμένες καλοκαιρινές άδειες να πλησιάζουν.

Ακόμη, ζητήσαμε τον ορθολογικό επαναπροσδιορισμό των φυλασσόμενων στόχων, καθώς οι συνάδελφοι των Τμημάτων Ασφαλείας της Νοτιοανατολικής καλούνται να εκτελέσουν υπηρεσία φύλαξης στόχων, σε περιοχές εκτός εδαφικής αρμοδιότητας.

Ως Ένωση Ν/Α, με επανειλημμένα έγγραφα, υπομνήματα, συναντήσεις και παρεμβάσεις μας προς την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, έχουμε ενημερώσει – καταγγείλει αυτήν το σύνολο των προβλημάτων.

Δυστυχώς, η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Υπηρεσίες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, είναι αποκαρδιωτική και σε αυτό έχουν ευθύνη όλοι οι αρμόδιοι διότι δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν και να μην πράττουν τα αυτονόητα, όταν μάλιστα πρόκειται για μια κατάσταση που έχει βαλτώσει.

Η Ένωσή μας δεν θα σταματήσει ποτέ να καταδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Δεν υπάρχει η δικαιολογία ότι κανείς δεν γνώριζε. Θέτουμε όλους προ των ευθυνών τους.

ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis