Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:45 | 19/05/2019

Θέλουμε να συγχαρούμε δημόσια τους αστυνομικούς, οι οποίοι σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον διακινδύνευσης της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας, επέδειξαν επαγγελματισμό και ηρωισμό συλλαμβάνοντας τον δράστη που έθεσε σε ομηρία τον οδηγό του λεωφορείου του ΚΤΕΛ Ηλείας.

Μετά από σχολαστική ενημέρωση-καθοδήγηση αστυνομικού του Α.Τ. Ζαχάρως ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και μέσα στο λεωφορείο που έγινε η ομηρία, με την εμπειρία που διαθέτει κατάφερε να ενημερώσει την αστυνομία για την κατάσταση που επικρατούσε, όσο και τους συναδέλφους του που βρίσκονταν στο Αστυνομικό Τμήμα Ζαχάρως, οι οποίοι λειτουργώντας με ηρωισμό και αυταπάρνηση, θέτοντας την ζωή τους σε κίνδυνο ,κατάφεραν να αφοπλίσουν τον δράστη και να τον ακινητοποιήσουν.

Να θυμίσουμε πως πριν από κάποια χρόνια στην περιοχή της Ανδραβίδας, ο αρχιφύλακας Μαρτζάκλης έπεσε νεκρός όταν εκτός υπηρεσίας προσπάθησε να υπερασπιστεί τους συμπολίτες του από έναν οπλισμένο κακοποιό, πληρώνοντας τον ηρωισμό του αυτόν με την ίδια του την ζωή. Αυτοί οι αστυνομικοί χθες που υπηρετούν στο Α.Τ. Ζαχάρως βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ίδια και ακόμα δυσκολότερη κατάσταση αφού είχαν να αντιμετωπίσουν εκτός από την οπλοφορία του δράστη και την ομηρία του οδηγού του λεωφορείου.

[custom:google-ads]

Δρώντας με αυταπάρνηση, ιδιαίτερη επιδεξιότητα και επαγγελματισμό απελευθέρωσαν αρχικά μόνοι τους τον οδηγό του λεωφορείου, στην συνέχεια συνεπλάκησαν με τον δράστη και με την βοήθεια της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. που κατέφτασε στο σημείο άμεσα σπάζοντας όλα τα ρεκόρ θέτοντας και αυτοί την σωματική τους ακεραιότητα σε κίνδυνο κατάφεραν να   ακινητοποιήσουν και να   συλλάβουν τελικά τον δράστη με αίσια κατάληξη.

Αναμένουμε από την υπηρεσία να επιβραβεύσει την ηρωική και αποτελεσματική αυτή ενέργεια των αστυνομικών και να σκύψει πάνω από τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Να ικανοποιήσει δίκαια αιτήματα των συναδέλφων όπως το αίτημα για μετάθεση του ειδικά εκπαιδευμένου αξιωματικού του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, ο οποίος έχει υπηρετήσει με επιτυχία σε ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και συνέβαλε τα μέγιστα στην σύλληψη του δράστη, αναγκάζεται εδώ και χρόνια, καθημερινά να μετακινείται από τον Πύργο στην Ζαχάρω διανύοντας χιλιόμετρα, έχοντας οικονομικό κόστος αλλά και προσωπική ταλαιπωρία συνέπεια της απόστασης.

Ελπίζουμε η υπηρεσία να βάλει τέλος σε αυτό και να εκπληρώσει την επιθυμία του για μετακίνησή του στον Πύργο καθώς και να επιβραβεύσει τους αστυνομικούς που συνέβαλαν στην σύλληψη του επικίνδυνου αυτού κακοποιού γνωστού για την δράση του στην αστυνομία. Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση . Για άλλη μια φορά οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων εδραιώνοντας το αίσθημα ασφάλειας της τοπικής κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος ΖΩΝΤΟΣ Παναγιώτης

Ο Γεν. Γραμματέας ΠΙΚΕΑΣ Δημήτριος

 

ilialive.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη χθεσινή λεωφορειοπειρατεία - Ο κομβικός ρόλος του Αστυνομικού που ήταν επιβάτης


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis