Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Α
08:14 | 01/06/2022

Σοκαριστικά πράγματα συμβαίνουν σε γειτονιά του Ηρακλείου με μαζικές εξοντώσεις αδέσποτων ζώων.

Ο δράστης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Κρήτη TV, εκτός από φόλες, χρησιμοποιεί και καραμπίνα, με την οποία παραλίγο να σκοτώσει αστυνομικό!

Το Σάββατο, 28 Μαΐου, σε γειτονιά κοντά στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων στο Ηράκλειο, ο άνδρας που για κάποιον περίεργο λόγο κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, άνοιξε πυρ προκειμένου να σκοτώσει τις τελευταίες γάτες που απέμειναν στη γειτονιά και παραλίγο να σκοτώσει φιλόζωο αστυνομικό που βρισκόταν στην κουζίνα του σπιτιού του, όταν τα σκάγια έπεσαν στα πόδια του.

Αν και έμεινε εμβρόντητος, δεν κατάλαβε τι είχε συμβεί, παρά μόνον ώρες αργότερα, όταν μία από τις αδέσποτες γάτες που φροντίζει η γειτονιά επέστρεψε στο κατώφλι του σπιτιού του για να ξεψυχήσει, χτυπημένη από τα σκάγια. Έκπληκτος ο Γιώργος Σμυρνάκης είδε ότι τα σκάγια χτύπησαν και το αυτοκίνητό του, ενώ από θαύμα γλίτωσαν οι γείτονές του.

Οι κάτοικοι της περιοχής ξεσπούν με οργή και αγανάκτηση για την κατάσταση που επικρατεί, αφού τα αδέσποτα της περιοχής αφανίζονται συστηματικά με φόλες. Τόσο οι γάτες, από τις οποίες δεν έμεινε πλέον καμία, όσο και δεσποζόμενα σκυλάκια.

Η κατάσταση έφτασε πλέον στο απροχώρητο, αφού εκτός από τη θανάτωση των ζώων, που έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη, κινδυνεύουν πλέον και ανθρώπινες ζωές.

Σήμερα ο παθών αστυνομικός κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας την παρέμβαση των αστυνομικών αρχών.

Δείτε τη αναλυτικό ρεπορτάζ του Κρήτη TV, στο οποίο το παραλίγο θύμα περιγράφει με δάκρυα στα μάτια τη νοσηρή αυτή κατάσταση.

Κακούργημα η θανάτωση ζώου -Ο ρόλος της ΕΛ.ΑΣ.

Το φαινόμενο της κακοποίησης των ζώων -ακραίας και ειδεχθούς σε πολλές περιπτώσεις- δυστυχώς παρατηρείται έντονα στη χώρα μας και ως εκ τούτου, εξυπηρετώντας και ένα πάγιο αίτημα της φιλοζωικής κοινότητας, πρόσφατα ιδρύθηκε το Τμήμα Προστασίας των Ζώων, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Οι ποινές που επιβάλλονται με τη νέα νομοθεσία είναι ιδιαίτερα αυστηρές, αφού η κακοποίηση του ζώου είναι κακούργημα και τιμωρείται 10 έτη κάθειρξη και υψηλό χρηματικό πρόστιμο.

Το iefimerida.gr επικοινώνησε πρόσφατα με έναν αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., τον Νικόλαο Χρυσάκη, ο οποίος διακρίνεται εδώ και πολλά χρόνια για τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες του για την προστασία των «βιολογικών μας εταίρων», όπως λέει, στο πλαίσιο των αστυνομικών καθηκόντων του, ενώ ήταν αυτός που έγραψε και μοίρασε σε όλους του συναδέλφους του το σύγγραμμα «Το Νομικό Status των Ζώων στην Ελληνική Έννομη Τάξη», που αποτελεί ένα εγχειρίδιο νομοθεσίας και αστυνομικών ενεργειών για την προστασία τους.

«Οι προεκτάσεις του φαινομένου είναι σύνθετες. Οφείλουμε όλοι την απομόνωση αυτών που κακοποιούν τα ζώα και μαζί με αυτό την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μας. Είναι δεδομένο ότι άνθρωπος που κακοποιεί ζώα είναι βίαιος σε όλες του τις σχέσεις. Έχουμε διαπιστώσει στους ελέγχους, ότι όταν τα ζώα είναι κακοποιημένα μέσα στο σπίτι, υπάρχουν ευρύτερες κακοποιητικές συμπεριφορές», μας αναφέρει ο Νικόλαος Χρυσάκης, ο οποίος είναι και καθηγητής στην Ακαδημία του Zero Stray Pawject (Zero Stray Academy) σε αυτή τη σπάνια συνέντευξη, και προσθέτει:

«Η βία προς τα ζώα προηγείται της διαπροσωπικής επιθετικότητας και προετοιμάζει το έδαφος για άλλες βίαιες συμπεριφορές. Η ανοχή και η αδιαφορία εδραιώνει το έγκλημα και απειλεί την κοινωνική συνοχή»

iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis