Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:16 | 12/08/2021

Ένοπλες Δυνάμεις: Ένα βήμα πριν την αντικατάσταση του G3 στις Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκεται η ηγεσία. Πρόκειται για το νέο «Εθνικό Τυφέκιο» ​που θα συνοδεύει τον μαχητή των Ενόπλων Δυνάμεων για τις επόμενες δεκαετίες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αυτή τη στιγμή, έχοντας αξιολογήσει πάνω από 15 προτάσεις, φαίνεται ότι έχουν καταλήξει σε 5 από αυτές. Πρόκειται για δοκιμασμένες λύσεις, αξιόπιστες που ικανοποιούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φωτιά στην Εύβοια: Ηχητικό ντοκουμέντο από τους διαλόγους πυροσβεστών στην πρώτη γραμμή


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) έχουν συνταχθεί και για τις 5 αυτές περιπτώσεις λεπτομερείς φάκελοι, με πλήρες ιστορικό των υποψηφιοτήτων από τις δοκιμές και τις επί μέρους αξιολογήσεις.

Και οι 5 επιλογές κρίνονται εξαιρετικές για τον αντικαταστάτη του G3. Μάλιστα το κύριο βάρος αναμένεται να πέσει πλέον σε 2 τομείς. Ο ένας είναι ο βαθμός συνεργασίας από τη χώρα που θα επιλεγεί το νέο τυφέκιο και ο δεύτερος η άδεια παραγωγής του στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, ίσως δεν θα πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο η επιλογή του νέου τυφεκίου να έχει πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες.

Μάλιστα δεν είναι καθόλου απίθανο τα αποκαλυπτήρια να γίνουν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2022.

Πηγή:  eleftherostypos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis