Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:44 | 01/08/2022
Γράφει ο Χρήστος Μπαλάσκας
 
Ήταν μετά την λήξη της υπηρεσίας την 26/8/2005. Το Α 9-1 της Α αλλαγής περιπολικών, Ο Π.Κ. αστυνομικός της άμεσης δράσης Αττικής, μόλις είχε αφήσει τον συνοδό του και πήγαινε να κλειδώσει το περιπολικό του. Επί της Ράλλη στη Νίκαια το φανάρι ήταν κόκκινο.
 
Ο συνάδελφος σταμάτησε και περίμενε το πράσινο. Ξαφνικά ένας άνδρας άνοιξε την δεξιά πόρτα του οχήματος και επιτακτικά είπε στον αμεσοδρασίτη να σηκώσει τα χέρια του, ενώ του είχε βάλει το πιστόλι στον κρόταφο. Ταυτόχρονα προσπάθησε να του πάρει το όπλο του απο την θήκη.
 
Αμέσως ο συνάδελφος άρπαξε το πιστόλι του κακοποιού και του το κατέβασε πρός τα κάτω. Ο ύποπτος εν ψυχρώ πάτησε την σκανδάλη. Η σφαίρα έσπασε το μηριαίο οστό του αστυνομικού και προκάλεσε ακατάσχετη αιμοραγία.
 
Εκείνος αφού προσπάθησε να ξαναπυροβολήσει χωρίς να τα καταφέρει, άρχισε να τρέχει ενω ο συνάδελφος μέσα σε αφόρητους πόνους έβγαλε το όπλο του, σημάδεψε, όμως δεν πυροβόλησε.
 
Και αυτό διότι πίσω απο τον κακοποιό ήταν ένα ταχυφαγείο γεμάτο με παιδιά.
 
Κατόπιν με τον ασύρματο ενημέρωσε το κέντρο για το συμβάν δίνοντας λεπτομερή περιγραφή του ατόμου.
 
Οι συνάδελφοι της Β αλλαγής και το όχημα Καμινίων που έφτασαν στο σημείο προσπάθησαν να σταματήσουν την αιμοραγία και μετέφεραν τον τραυματία στο νοσοκομείο όπου χειρουργήθηκε άμεσα.
 
Ο δράστης συνελήφθη λίγο αργότερα απο τους συναδέλφους σε συνεργασία με τον έμπειρο εκφωνητή του κέντρου. Ο εν λόγω μαζί με τον συνεργό του, είχαν σκοπό να κλέψουν το περιπολικό και να ληστέψουν ένα χρυσοχοείο. Η ετοιμότητα όμως του συναδέλφου ο οποίος δεν αιφνιδιάστηκε τους χάλασε τα σχέδια. Ο Π.Κ. τιμήθηκε απο την πολιτεία. Έλαβε το μετάλλιο της ανδραγαθίας και προήχθη στον επόμενο βαθμό.
 
Σε επόμενα άρθρα μου θα αναφέρω κι άλλες περιπτώσεις αμεσοδρασιτών οι οποίοι φλέρταραν με τον θάνατο και άξια βραβεύθηκαν με το ανώτατο μετάλλιο. Αυτό της ανδραγαθίας!!!!!Τελικά είναι η δουλειά μας επικίνδυνη;

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis