Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:19 | 07/08/2022

Γράφει ο Χρήστος Μπαλάσκας

Όπως όλοι ξέρουμε η ομάδα (Σ) ήταν μια μάχιμη ομάδα της άμεσης δράσης. Τα πληρώματα αποτελούνταν από αμεσοδρασίτες των περιπολικών, ήταν δηλαδή περπολικά της άμεσης δράσης μεγάλου κυβισμού με συμβατικό χρωματισμό.

Διαβάστε επίσης

Σήμερα θα θυμηθούμε ένα πολύ σοβαρό περιστατικό του (Σ-28). Ήταν 8/10/1998. Το όχημα, ένα BMW M-5. Οδηγός ο αρχιφύλακας Κ.Γ. και συνοδός ο αρχιφύλακας Χ.Σ.

Περιπολία στην περιοχή της Γλυφάδας. Την 16:45 ώρα εντοπίζουν ένα αυτοκίνητο BMW 750 στο οποίο επέβαιναν τρείς άντρες και μια γυναίκα με ένα μωρό αγκαλιά. Η γυναίκα φαινόταν έντρομη. Το ύποπτο όχημα δεν υπάκουσε στο σήμα των αμεσοδρασιτών και η καταδίωξη άρχισε.

Το Σ-28 προσπάθησε να ενημερώσει το κέντρο οι ύποπτοι όμως είχαν ασύρματο στη συχνότητα της ΕΛ.ΑΣ. και είχαν κολημένο το πρές έτσι ώστε να απομονώνουν την επικοινωνία με το Κέντρο.

Μετά απο δέκα λεπτά καταδίωξης, το αυτοκίνητο των υπόπτων έπεσε σε ένα δέντρο και ακινητοποιήθηκε.

Οι δύο απο τους επιβαίνοντες βγήκαν απο το όχημα και ο ένας καλυπτόμενος πίσω απο την γυναίκα άρχισε να πυροβολεί κατά των συναδέλφων.

Οι αστυνομικοί δεν πυροβόλησαν διότι η γυναίκα με το μωρό ήταν ανάμεσα σ αυτούς και τον ένοπλο. Μόλις είχαν καθαρό πεδίο ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, όμως οι δύο ύποπτοι άρχισαν να τρέχουν πυροβολόντας. Ο τρίτος δέν πρόλαβε να βγεί και συνελήφθη αμέσως. Ο ένας απο τους πρώτους δύο συνελήφθη λίγο αργότερα σε μια πυλωτή εκεί κοντά, ενώ ο άλλος μετά απο λίγο καιρό συνελήφθη κατόπιν επιχείρησης στα Βίλια ενώ ήταν πάνοπλος. Ο τελευταίος ήταν και ο πατέρας του μωρού και σύζυγος της τρομοκρατημένης και κακοποιημένης γυναίκας.

Το ότι οι συνάδελφοι αμεσοδρασίτες δεν τραυματίστηκαν είναι αποτέλεσμα της άρτιας εκπαιδευσής τους.

Οι ανωτέρω ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι κακοποιοί και δεν δίσταζαν να πυροβολήσουν στο ψαχνό.

Ήταν σεσημασμένοι και δράστες δολοφονιών ληστειών κ.λ.π.

Οι δύο αμεσοδρασίτες τιμήθηκαν απο την πολιτεία με το ανώτατο μετάλλιο της ανδραγαθίας και προήχθησαν στον επόμενο βαθμό.

Υπάρχουν κι άλλα περιστατικά τα οποία αφορούν αμεσοδρασίτες των περιπολικών οι οποίοι είδαν τον Χάρο με τα μάτια τους.

Προσεχώς η συνέχεια...

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis