Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:48 | 20/04/2022

Αιχμές για την παρουσία των δυνάμεων των ΜΑΤ στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης άφησε ο πρόερος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαϊρίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «για να φτιάξουν έναν χώρο που βρίσκονταν δεκαετίες υπό κατάληψη μέσα στο ΑΠΘ θέλουν έναν σκασμό διμοιρίες, ΟΠΚΕ και λοιπές δυνάμεις ασφαλείας και άλλων υπηρεσιών».

Όπως ανέφερε ο κ. Τσαϊρίδης, ενώ τώρα υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ μέσα στο κάμπους, σε λίγο καιρό «θα βάλουν αστυνομικούς με μπλουζάκια και καπελάκια να κάνουν περιπολίες».

Έτσι, συμπληρώνει πως «υπάρχει απουσία επαφής με την πραγματικότητα». «Ή εμείς δεν καταλαβαίνουμε κάτι ή κάποιοι δεν έχουν επαφή με τη σκληρή πραγματικότητα των πανεπιστημίων που οι ίδιοι δημιούργησαν με τη διαχρονική τους ατολμία να βάλουν τάξη σε αυτά, με άλλους τρόπους και όχι με Αστυνομία».
«Την ίδια ώρα, στα πανεπιστήμια, που υπάρχει το αυτοδιοίκητο, δεν έχει γίνει τίποτα από όσα προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για ελεγχόμενες εισόδους και πολλά αλλά, ενώ μέρος της πανεπιστημιακής κοινότητας έχει προσφύγει στο ΣτΕ για την πανεπιστημιακή αστυνομία», καταλήγει.

Πηγή: 
voria.gr
 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis