Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων και οχημάτων
10:19 | 28/07/2022

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022, σε περιοχές της Αττικής, έλεγχοι σε δύο επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων και οχημάτων ( scrap ) για την τήρηση, μεταξύ άλλων, της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, στην πρώτη εταιρία:

  • απασχολούταν εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού,
  • απασχολούταν εργαζόμενος, ο οποίος στερούταν νομίμων εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, λόγος για τον οποίο συνελήφθη ο ιδιοκτήτης για παράβαση του κώδικα μετανάστευσης ενώ για τον εργαζόμενο ακολουθείται η διαδικασία διοικητικής απέλασης και
  • δεν επεδείχθησαν άδεια λειτουργίας και υπαγωγής σε πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις.
Διαβάστε επίσης

Επιπλέον, βρέθηκε και κατασχέθηκε φωτοαντίγραφο άδειας κυκλοφορίας οχήματος, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή. Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώθηκε το οικείο Τμήμα Ασφάλειας για τη διενέργεια προανάκρισης.

Στη δεύτερη επιχείρηση:

  • απασχολούταν εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού και
  • δεν επεδείχθησαν άδεια λειτουργίας και υπαγωγής σε πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις.

Στις παραπάνω περιπτώσεις ελήφθησαν φορολογικά παραστατικά και λοιπά στοιχεία για τη διεξαγωγή αναλυτικού φορολογικού ελέγχου, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν σχετικά με τις διαπιστώσεις και οι αρμόδιες υπηρεσίες (Σ.ΕΠ.Ε., Ε.Φ.Κ.Α., Δ.Ο.Υ., Περιφέρεια, Δήμοι) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis