Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:13 | 07/07/2022

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής ερευνά από τα ξημερώματα την έκρηξη που σημειώθηκε στη ΔΥΟ Αμαρουσίου, ενώ δεν αποκλείουν και θα ερευνήσουν το ενδεχόμενο, αν υπάρχει κάποια σχέση και με το περιστατικό που συνέβη στο Σισμανόγλειο και την τοποθέτηση μηχανισμού σε ATM.

Οι δράστες, χωρίς να υπάρξει προειδοποιητικό τηλεφώνημα, τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στο μαντρότοιχο της ΔΟΥ και λίγα λεπτά μετά σημειώθηκε η έκρηξη που προκάλεσε υλικές ζημιές στο μαντρότοιχο αλλά και στην τζαμαρία του 1ου ορόφου της Εφορίας.

Διαβάστε επίσης

Στο σημείο έφτασαν αμέσως κλιμάκιο του ΤΕΕΜ και δεν αποκλείεται ο μηχανισμός να αποτελείτο από μασούρι με δυναμίτη.

Το περιστατικό αυτό αποτελεί ένα αναβαθμισμένο χτύπημα σε σχέση με τις «καταδρομικές» αλλά και τις εμπρηστικές επιθέσεις που το τελευταίο διάστημα σημειώνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Όλα δείχνουν ότι υπάρχει μία κλιμάκωση των επιθέσεων και μάλιστα στα όρια, πια, του επικίνδυνου καθώς για το χτύπημα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου δεν υπήρχε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα και θα μπορούσε αυτό να μεταφραστεί ως ένα τυφλό χτύπημα.

Σε κάθε περίπτωση, τα στελέχη της Κατεχάκη «βλέπουν» αλματώδη εξέλιξη στην ποιότητα των χτυπημάτων αλλά και στη χρήση του μηχανισμού, καθώς από τους εμπρηστικούς μηχανισμούς και τα γκαζάκια οι ομάδες έχουν περάσει στη δεύτερη φάση, χρησιμοποιώντας πια εκρηκτικό μηχανισμό.

Μίνα Καραμήτρου

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis