Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:25 | 12/02/2022

Όλο και περισσότερες είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την στυγερή δολοφονία του 7χρονου από την ίδια του τη μητέρα και τον σύντροφό της, στην Κυψέλη

Σοκαρισμένο παρακολουθεί το Πανελλήνιο τις εξελίξεις γύρω από την δολοφονία του 7χρονου από την Κψέλη, του οποίου το νήμα της ζωής έκοψε πριν από πέντε χρόνια η ίδια του η μητέρα, με τον σύντροφό της, ενώ τόσο καιρό έκρυβαν τα κόκκαλά του σε μια εργαλειοθήκη στο μπαλκόνι του διαμερίσματός τους.

Νέα στοιχεία αναφορικά με το «προφίλ» του Πολωνού συντρόφου της 29χρονης, που συμμετείχε στην δολοφονία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr.

Ο ψυχίατρος και πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, Χρίστος Λιάπης, μίλησε στο Newsbomb.gr αποκαλύπτοντας ότι ο Πολωνός σύντροφος της μητέρας που σκότωσε τον 7χρονο γιο της στην Κυψέλη ήταν χρήστης της ναρκωτικής ουσίας sisha.

Όπως είπε ο κ. Λιάπης «πρόκειται για μια ουσία που διαδόθηκε, χρονικά, την περίοδο της κρίσης ανάμεσα σε ανθρώπους που αντιμετώπιζαν οικονομικά ή κοινωνικά προβλήματα, ενώ συμπίπτει και με την είσοδο προσφυγικών κυμάτων, κυρίως από το Αφγανιστάν».

Και πρόσθεσε ότι πρόκειται για «αμφεταμίνη με επιδραστικές ουσίες και στην παρασκευή του χρησιμοποιούνται υγρά μπαταρίας, ενώ καπνίζεται από αυτοσχέδιες πίπες φτιαγμένες από το αλουμίνιο λάμπας». Τόνισε δε ότι «έχει δραματική επίδραση ψυχοσωματική, αλλά και στην κοινωνική συμπεριφορά του ατόμου, πολλαπλάσια μάλιστα και από αυτή της ηρωίνης». Ωστόσο, ο κ. Λιάπης διευκρίνισε πως «αυτό δεν δικαιολογεί καμία πράξη» όπως της δολοφονίας του παιδιού.

Ερωτηθείς για το αν οι χρήστες της shisha καθίστανται εκ των πραγμάτων επικίνδυνοι, ο κ. Λιάπης απάντησε πως «όσοι κάνουν χρήση της shisha έχουν γενικά την εικόνα του περιπλανώμενου και, ναι, του δυνητικά επικίνδυνου ανθρώπου».

«Γι’αυτό», όπως είπε, «έχουμε φτιάξει σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, κέντρο προκειμένου να έχουμε υπό την στενή παρακολούθηση και επίβλεψη μας τους χρήστες αυτής της ουσίας, όπως και όλων των ναρκωτικών ουσιών».

Ανατριχιάζουν οι λεπτομέρειες του αποτρόπαιου εγκλήματος

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Πολωνός το τύλιξε το στόμα του παιδιού με μονωτική ταινία και του προκάλεσε θάνατο δια ασφυξίας, ενώ η μητέρα που ήταν παρούσα δεν έκανε το παραμικρό για να το αποτρέψει.

Στη συνέχεια έκρυψαv τη σορό του παιδιού αρχικά σε αυτοσχέδιο τάφο στην ταράτσα της πολυκατοικίας που ήταν το σπίτι τους και αργότερα, όταν μετακόμισαν σε εργαλειοθήκη που έκρυβαν σε αποθηκευτικό χώρο καναπέ.

Το έγκλημα διαπράχθηκε το 2017 και εξιχνίαστηκε σήμερα.

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από πληροφορίες που είχε για την εξαφάνιση του 7χρονου παιδιού, προχώρησε αργά το βράδυ της Παρασκευής, στην προσαγωγή της 29χρονης και του πρώην συντρόφου της, οι οποίοι, τελικά, ομολόγησαν το πρωί του Σαββάτου.

Η 29χρονη «Μήδεια» της Κυψέλης, μετά τη σύλληψη της ομολόγησε στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών ότι την ώρα που ο αλλοδαπός εραστής της φίμωνε με μονωτική ταινιά και «έπαιρνε» με μαρτυρικό τροπο τη ζωή του άτυχου παιδιού, εκείνη έπαιζε ηλεκτρονικά παιχνίδια στον υπολογιστή!

Το χρονικό της φρίκης

Οι άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, οι οποίοι δήλωναν σοκαρισμένοι από την απίστευτη αγριότητα του εγκλήματος αλλά και της συνέχειας, κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση η οποία ξεκίνησε το 2017 όταν και συντελέστηκε η δολοφονία.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr η αρχή έγινε από μια καταγγελία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής, στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, και τότε οι αρμόδιοι αξιωματικοί ξεκίνησαν ενδελεχή έρευνα για να εντοπίσουν το 7χρονο (τότε) αγοράκι. Η μητέρα ήταν παντρεμένη με Πολωνό, με τον οποίο απέκτησε δυο παιδιά, ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι. Κάποια στιγμή το ζευγάρι χώρισε, ο πατέρας έφυγε στην Πολωνία και η μητέρα έμεινε με τα δύο παιδιά.

Στη συνέχεια, όμως, έγιναν καταγγελίες για κακοποίηση των παιδιών με την Κοινωνική Πρόνοια να επεμβαίνει και αυτό να έχει σαν αποτέλεσμα να δοθεί το κοριτσάκι σε ανάδοχη οικογένεια, με το αγοράκι να μένει με τη μητέρα του. Τα ίχνη του αγοριού χάνονται πριν από πέντε χρόνια, με τη μητέρα να επικαλείται ότι βρισκόταν με τον πατέρα του στην Πολωνία. Μια καταγγελία άνοιξε το «ασκό του αιόλου» με τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας να προσεγγίζουν το περιβάλλον του πατέρα στην Πολωνία και να διαπιστώνουν ότι το παιδί δεν βρίσκεται εκεί.

Στην πορεία, οι έρευνες των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. έφεραν στην επιφάνεια το φρικτό έγκλημα, και το πώς είχε συντελεστεί. Ο σύντροφος της μητέρας, επειδή το παιδί ήταν άτακτο, του έκλεισε το στόμα με μονωτική ταινία με αποτέλεσμα τον θάνατο του παιδιού από ασφυξία. Η μητέρα υποστηρίζει ότι δεν είχε αντιληφθεί τι συνέβη, γιατί έπαιζε παιχνίδι στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

 

Ένα ακόμα σοκαριστικό στοιχείο που αποκαλύπτει το Newsbomb.gr, είναι ότι ο σύντροφος της μητέρας έφτιαξε ένα τσιμεντένιο φέρετρο και έβαλε το άψυχο σώμα του παιδιού μέσα σε αυτό, τοποθετώντας το στην ταράτσα του σπιτιού. Μάλιστα, όταν το ζευγάρι μετακόμισε από το σπίτι, έσπασε την κατασκευή, έβαλε τα οστά του παιδιού σε μια εργαλειοθήκη και τα πήρε μαζί του.

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis