Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:59 | 19/03/2022

ΠΡΟΣ: Α)Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

           Β) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ.

                                                                                (μέσω Π.ΟΑΣ.Υ.)

           Γ) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ.

                                                                                                (μέσω Π.ΟΑΣ.Υ.)

           Δ) Α.Ε.Α./Δ/νση Τεχνικής Υποστήριξης-Τμήμα Μεταφορικών Μέσων.

                                                                                (μέσω Π.ΟΑΣ.Υ.)

ΚΟΙΝ: A) Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ.

          B) Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας  Ταξίαρχο κ.  Ασημάκη  ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ.

          Γ) Αστυνομικό Διευθυντή Δ.Α. Σερρών, Α/Δ’ κ. Ευάγγελο ΤΣΙΩΤΑ.

ΘΕΜΑ:   ″ Καθαρισμός Υπηρεσιακών Οχημάτων.″

ΣΧΕΤ:Α) Υπ’αριθμ. 29 από 09-03-2022 Κανονιστική Διαταγή χρωματισμού και σημάτων υπηρεσιακών μεταφορικών μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.

         Β) Υπ’αριθμ. 1774/22/531458 από 11-03-2022 διαβιβαστικό έγγραφο του Α.Ε.Α./Δ/νση Τεχνικής Υποστήριξης –Τμήμα Μεταφορικών Μέσων.

                                     

    Προ λίγων ημερών εστάλη σε όλες της Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας η ανωτέρω (Α) σχετική κανονιστική για τον ορισμό και καθορισμό του χρωματισμού και των προβλεπόμενων αυτοκόλλητων σημάτων που πρέπει να φέρουν τα υπηρεσιακά οχήματα με σκοπό την εξασφάλιση του ενιαίου και ομοιομορφίας όλων των περιπολικών.

   Η εν λόγω κανονιστική διαβιβάστηκε με την ανωτέρω (Β) σχετική η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η ομοιομορφία των οχημάτων πρέπει να υφίσταται για την αποφυγή δυσμενών σχολίων σε βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας, στόχος με τον οποίο συμφωνούμε απόλυτα. Όμως, μεταξύ άλλων, στο προαναφερθέν έγγραφο επισημαίνεται και διατάσσεται το εξής ‘’Να επισκευάζονται οι όποιες μικροφθορές και να υπάρχει ανάλογη μέριμνα στην εξωτερική και εσωτερική καθαριότητα των οχημάτων’’.   Εύλογα αναρωτιόμαστε: Ποια είναι ακριβώς η μέριμνα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και της εν λόγω υπηρεσίας που διατάσσει τον καθαρισμό των υπηρεσιακών οχημάτων; Έχει υπάρξει ποτέ πρόβλεψη για το πλύσιμο των υπηρεσιακών οχημάτων και σχετική χρηματική πίστωση; Η απάντηση φυσικά είναι ΟΧΙ.

    Από ότι γνωρίζουμε ουδέποτε έχει υπάρξει σχετική διαταγή για προτάσεις από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ή πρόβλεψη για την εφαρμοστέα διαδικασία καθαρισμού των περιπολικών καθώς επίσης δεν υφίσταται κανένας διαγωνισμός και ουδεμία σύμβαση για αυτό το ζήτημα. Αναπόδραστα λοιπόν οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι δεν μπορείς να απαιτείς και να διατάσσεις την πραγματοποίηση ενεργειών όταν εσύ που οφείλεις και είσαι υποχρεωμένος για αυτό, δεν έχεις προβλέψει με ποιόν τρόπο θα γίνεται ο καθαρισμός και το πλύσιμο των περιπολικών οχημάτων.

     Αποτελεί κοινό μυστικό ότι στις Διευθύνσεις Αστυνομίας, όπως και στις Σέρρες, ο καθαρισμός των υπηρεσιακών οχημάτων εναπόκειται στο φιλότιμο και τον επαγγελματισμό των συναδέλφων μας που πολλές φορές καταβάλλουν χρήματα από την τσέπη τους, από τις εξυπηρετήσεις φίλων και γνωστών που διαθέτουν πλυντήρια οχημάτων και από αποκλειστικές ενέργειες και συμφωνίες των κατά τόπους συνδικαλιστικών ενώσεων.

   Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους, προτείνουμε την άμεση έγκριση σχετικών χρηματικών πιστώσεων για τη σύναψη ετήσιων συμβάσεων των κατά τόπους Διευθύνσεων Αστυνομίας με πλυντήρια αυτοκινήτων για τον εσωτερικό-εξωτερικό καθαρισμό και απολύμανση των υπηρεσιακών οχημάτων, συμβάσεων παρόμοιων με αυτών της προμήθειας αναλωσίμων και άλλων απαραίτητων ειδών για την ορθή λειτουργία των υπηρεσιών, το οποίο έπρεπε να είχε εφαρμοστεί εδώ και πολλά χρόνια. Η εμφάνιση και καθαριότητα των οχημάτων άλλωστε είναι πρώτιστο μέλημα για την υγεία των συναδέλφων που εκτελούν εποχούμενη περιπολία (Π.Δ. 45/2008) αλλά και για την εικόνα των περιπολικών στο κοινωνικό σύνολο, ενέργειες οι οποίες  έως και σήμερα επαφίενται στην υπευθυνότητα και συνείδηση των συναδέλφων μας επιβαρύνοντας τον προσωπικό και οικογενειακό προϋπολογισμό τους.

                                 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

       
 

Ο Πρόεδρος

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ  Αναστάσιος

6945905232

 

 

Η Γενική Γραμματέας

ΖΑΓΟΡΑ  Ελπίδα

      6956545530

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis