Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:05 | 02/03/2020

Στις Καστανιές Έβρου, βρίσκεται ο «Αίαντας» της ΕΛ.ΑΣ. που πλέον εκτός από νερό εκτοξεύει και μπλε μπογιά προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φέρονται να συμμετέχουν στα επεισόδια.

Αυτό προκειμένου να ξεχωρίζουν και συλλαμβάνονται άμεσα με το που επιχειρήσουν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος, είτε ομαδικά είτε μεμονωμένα.

Η ισραηλινή εταιρεία που κατασκεύασε τον «Αίαντα» είναι η Beit Alfa Technologies Ltd (BAT), η οποία του έδωσε την κωδική ονομασία RCU-6000, για τους 6 τόνους νερού που μπορεί να «κουβαλήσει».

Να σημειώσουμε ακόμα ότι ο «Αίαντας» μπορεί να κάνει ρίψεις νερού που έχει εμπλουτιστεί με δακρυγόνο ή σπρέι πιπεριού.

Και δεύτερος τραυματίας αστυνομικός

Τέλος, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε κι ένας ακόμη αστυνομικός από τα ΜΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου για τις πρώτες βοήθειες και παίρνει εξιτήριο.

Όπως έγραψε στο προφίλ του στο Facebook ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, «Μόλις επισκεφτήκαμε τον συνάδελφο μας από ΥΑΤ ο οποίος τραυματίσθηκε χτες στο πρόσωπο. Σήμερα παίρνει εξιτήριο και δεν υπάρχει λόγω ανησυχίας. Τις ευχαριστίες και το ενδιαφέρον του για την υγεία του μετέφερε και η Φυσική Ηγεσία».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis